Kokoomus vahvisti 14 ehdokasta huhtikuun 2023 eduskuntavaaleihin

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus piti sääntömääräisen kevätkokouksensa sunnuntaina 15.5.2022 Kalajoella. Kokous käsitteli sääntömääräisten asioiden lisäksi kevään 2023 eduskuntavaaleja asettaen listalle 14 ehdokasta.

Piirikokouksen asettamat ehdokkaat ovat kansanedustaja Janne Heikkinen (Oulu),  yliopettaja Matti Heikkinen (Kajaani), erityisluokanopettaja Riikka Huotari (Sotkamo), majuri evp. Juha Hänninen (Oulu), oikeusnotaari Hanne-Mari Juntunen (Oulu), lääkäri Paavo Koho (Oulu), vanhempi konstaapeli Mikko Korkeakoski (Ylivieska), YTM Sari Nurro (Raahe), insinööri (YAMK) Matti Peltola (Nivala),  apteekkari Jyri Saastamoinen (Paltamo), yliopettaja Tanja Suomalainen (Oulu), yrittäjä Valtter Tahkola (Kempele), kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (Oulu) ja  lääninrovasti Tuomo Törmänen (Kuusamo).

Kokoomuspiirin puheenjohtaja Tomi Kaismo on tyytyväinen nyt koossa olevasta joukkueesta. ”Koossa on kova joukko, ja tällä porukalla kelpaa lähteä työskentelemään kohti eduskuntavaaleja. Kolmas paikka ei ole ollut kaukana ja tälläkin kertaa tavoittelemme sitä tosissamme.”

Oulun vaalipiiristä valitaan 2.4.2023 käytävissä eduskuntavaaleissa 18 kansanedustajaa. Ehdokaslistalle jää neljä avointa paikkaa, jotka täytetään piirin syyskokouksessa.

Piirikokous otti myös kantaa Fennovoiman tilanteeseen. Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus kannattaa voimalahankkeen jatkamista uuden kumppanin kanssa. Ydinvoimala on erittäin merkittävä kokonaisuus sekä valtakunnallisesti että paikallisesti ja sen valmistelun lopettaminen kokonaan muuttuneesta tilanteesta huomatta olisi harkitsematonta.

Kalevassa perjantaina 13.5.2022 uutisoidusti hankkeen alasajolla on vaikutuksia paitsi rakennushankkeessa suoraan työskenteleviin, myös merkittävästi alueen matkailu-, kaupan- ja palvelualan yrityksiin, perheisiin ja kuntien palveluihin. Suomen ja koko Euroopan energiatuotanto on herkässä vaiheessa ja erityisesti fossiilisista polttoaineista on siirryttävä kohti uusiutuvien ja innovatiivisten energioiden käyttöä. Sähkölle ja energialle on myös tulevaisuudessa yhä kasvava tarve.  Tässä prosessissa päästötön ydinvoima on tärkeä työkalu, jonka käyttöä ei ole syytä jättää pois valikoimasta.

Piirihallituksen jäsen Sari Nurron mukaan kiitosta on annettava myös valtiojohdon Nato-jäsenyyden valmistelusta, jolla on myös energiaratkaisuun kietoutuva kauppa- ja teollisuuspoliittinen ulottuvuus. Piirikokouksen mukaan Fennovoimalle tulee antaa mahdollisuus saattaa ajan tasalle voimalan lupahakemukseen liittyvät tiedot. Tarvittaessa pitää mahdollistaa joustavasti myös toimijan vaihto. Länsimaiset standardit ja toimintatavat omaavan laitostoimittajan kilpailuttamiselle ja sopimusten laatimiselle sekä lupahakemusten päivittämiselle on varattava tarvittava aika.

 

Lisätiedot:

Tomi Kaismo

Puheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus, 045 670 7600, tomi.kaismo@otc.fi

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.