Maarit Matinolli eduskuntavaaliehdokkaaksi

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus on vahvistanut keväällä 2023 käytäviin eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi Maarit Matinollin Tyrnävältä. Matinolli on koulutukseltaan lääketieteen tohtori ja yleislääketieteen erikoislääkäri. Matinolli toimii nykyisin Tyrnävällä kunnanvaltuutettuna sekä kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajana. Tammikuussa 2023 käydyissä aluevaaleissa Matinolli valittiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustoon sekä nimettiin aluehallituksen jäseneksi.

Piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo on erittäin innoissaan Matinollin ehdokkuudesta. ”Maarit on todella hyvä lisä jo ennestään kovaan joukkueeseen. Aiempi vaalimenestys ja luottamustehtävissä saatu arvostus kertovat Maaritin osaamisesta ja kyvystä tehdä fiksua politiikkaa sekä puhutella äänestäjiä ymmärrettävällä tavalla.”

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus on aiemmin nimennyt 14 eduskuntavaaliehdokasta. Kansanedustaja Janne Heikkinen (Oulu), yliopettaja Matti Heikkinen (Kajaani), erityisluokanopettaja Riikka Huotari (Sotkamo), majuri evp. Juha Hänninen (Oulu), oikeusnotaari Hanne-Mari Juntunen (Oulu), lääkäri Paavo Koho (Oulu), vanhempi konstaapeli Mikko Korkeakoski (Ylivieska), YTM Sari Nurro (Raahe), insinööri (YAMK) Matti Peltola (Nivala), apteekkari Jyri Saastamoinen (Paltamo), yliopettaja Tanja Suomalainen (Oulu), yrittäjä Valtter Tahkola (Kempele), kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (Oulu) ja lääninrovasti Tuomo Törmänen (Kuusamo).

Kokoomuspiirin puheenjohtaja Tomi Kaismo on tyytyväinen nyt koossa olevasta listasta. ”Koossa on kova joukko, ja tällä porukalla kelpaa lähteä työskentelemään kohti eduskuntavaaleja. Kolmas paikka ei ole ollut kaukana ja tälläkin kertaa tavoittelemme sitä tosissamme.”

Oulun vaalipiiristä valitaan 2.4.2023 käytävissä eduskuntavaaleissa 18 kansanedustajaa. Ehdokaslistalle jää kolme avointa paikkaa, jotka täytetään piirin syyskokouksessa.

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.