Mikä uhkaa turvallisuuttamme?

Turvallisuus on ihmisen perustarve. Vielä muutama vuosi sitten Suomen puolustusministeri sanoi, että maamme kolme suurinta turvallisuusuhkaa on 1. Venäjä, 2. Venäjä ja 3. Venäjä.

Tällä hetkellä Suomen ja koko Euroopan suurin uhka on hallitsematon maahanmuutto. Tilanne ei missään tapauksessa ole myöskään ohi, vaan tulee jatkumaan. Afrikan ja Lähi-Idän väkimäärä kaksinkertaistuu muutamassa kymmenessä vuodessa ja arvioiden mukaan sieltä on tulossa Eurooppaan miljoonia nuoria miehiä. Näin suurta määrää tulijoita yhteiskuntamme ja taloutemme ei kestä. Voimme toki tuhota Euroopan hyvinvoinnin, jos niin haluamme. Ymmärrän pelon ja hädän mikä monilla konfliktialueilla on, mutta auttamisen pitää tapahtua ennen kaikkea paikan päällä ja siellä missä avun tarve on todellinen. Mitään ei saavuteta siirtämällä tulijoiden mukana Eurooppaan samat ongelmat, jotka ovat heidän lähtömaissaan. Pakolaiset eivät mene Amerikkaan, Australiaan, Aasiaan, eikä Venäjälle, he tulevat Eurooppaan. Schengen-alueen rajavalvonta tulee saada kuntoon.

Työperäistä maahanmuuttoa tarvitsemme, mutta hallitsemattomaan maahanmuuttoon liittyy paljon myös muita vakavia riskejä ja uhkia, joiden tunnistaminen ja tiedostaminen on vielä puutteellista. Osalla tulijoista on erilainen suhtautuminen kulttuuriin ja siihen liittyvät uskomukset ja asenteet; naisiin, sukupuolivähemmistöihin ja muiden uskontojen edustajiin eivät ole tästä ajasta. Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden tulee oppia ja omaksua suomen kieli, tavat ja kulttuuri. Tähän ei ole vaihtoehtoja. Ei voi olla niin, että pelkästään suomalaiset sopeutuvat ja suvaitsevat.

Tämä ei ole vain perussuomalaisten asia Suomessa. Tämä on koko yhteiskunnan asia. Meidän pitää pystyä avoimesti, ilman kiihkoa, keskustelemaan näistä laaja-alaisesti turvallisuuteen, talouteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Se keskustelu on avattava viimeistään nyt. Nykymuotoisen sosiaaliturvan rajoittamista Suomen kansalaisiin on selvitettävä, jotta ehkäistään hyvinvointivaltiomme opportunistinen hyväksikäyttö.

Luvattomasti maassa olevat ihmiset pitää pystyä poistamaan nopeasti. Tätä prosessia on kehitettävä ja tehostettava. Äsken Vihreitten Aino Pennanen vastusti lentokoneessa palautuspäätöksen saaneen palautusta. Hän ei edes tiennyt, mikä palautuksen syy oli. Hän kuitenkin katsoi oikeudekseen vastustaa lentohenkilöstöä ja poliisia virkatehtävissään. ”Pakko”-sanaa eräät tahot käyttävät mielellään. Pakkolaitkin kuulostavat trendikkäältä. Pakkopalautuksia ei tarvittaisi, jos luvattomasti maassa olevat ihmiset ymmärtäisivät käyttää mahdollisuuteensa vapaaehtoiseen poistumiseen. Meillä on olemassa lait ja säädökset, joita kaikkien on maassamme noudatettava.

 

Juha Hänninen

Turvallisuuspäällikkö evp.

majuri res.

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Kirjoitus on julkaistu Forum24-lehdessä 9.8.2018

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.