Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus: Pekka Simonen Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajistoon

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus esittää oululaista insinööri Pekka Simosta Kokoomuksen puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi kaudelle 2018-2020. Simonen (47) on toiminut pitkään erilaisissa poliittisissa ja järjestöllisissä luottamustehtävissä muun muassa kaupunginvaltuutettuna, maakuntavaltuutettuna, sairaanhoitopiirin hallituksessa, tulevan maakuntauudistuksen valmisteluelimissä, kuntaliiton valtuustossa, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallituksessa sekä useiden paikallisyhdistysten johdossa. Kokoomuksen puoleuvaltuustossa hän on ollut jäsenenä vuodesta 2016.

Piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo näkee Simosen vahvuutena erityisesti monipuolisen kokemuksen erilaisista kunnista ja organisaatioista sekä vahvan osaamisen sosiaali- ja terveyspalveluista. ”Pekka on hankkinut poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen osaamisen pitkän poliittisen toiminnan kautta poikkeuksellisella ahkeruudella. Tämän ja tulevien vaalikausien eräs iso teema on sosiaali- ja terveyspalvelut ja niihin liittyvät päätökset. Pekka on ollut aitiopaikalla niin Oulussa kuin aiemmin Kiimingissäkin edistämässä ja rakentamassa ennakkoluulottomasti uusia kokonaisuuksiajollaisia myös puoluevaltuuston tulee kyetä pohtimaan koko maan näkökulmasta.

Pekka Simonen sanoo olevansa kiitollinen saamastaan tuesta ehdokkuuteen. ”Annan mielelläni oman kokemukseni ja ihmisten arjen tuntemukseni Kokoomuksen käyttöön puoluevaltuuston puheenjohtajiston kautta. Itselleni puoluevaltuuston varapuheenjohtajuus olisi erinomainen vaikuttamisen paikka. Puoluevaltuustosta on viime vuosina kehittynyt kokoomukselle keskeinen politiikan sekä keskustelun areena ja haluan olla edelleen kehittämässä tätä toimintaa eteenpäin.

Puoluekokouksen valitsema puoluevaltuusto on Kokoomuksen korkein päättävä elin puoluekokousten välillä. Edellisellä kaudella puoluevaltuuston puheenjohtajana toiminut oululainen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie valittiin Turun puoluekokouksessa kesäkuussa 2018 Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi ja hänen seuraajakseen valittiin helsinkiläinen Aura Salla.  Puoluevaltuusto pitää järjestäytymiskokouksensa 15.-16.9.2018 Helsingissä, jolloin se valitsee itselleen kaksi varapuheenjohtajaa.

Lisätietoja:

Pekka Simonen
Varapuheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus
gsm:  040-519 6071
email: email@pekkasimonen.fi

Tomi Kaismo
Puheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus
gsm: 045 670 7600
email: tomi.kaismo@otc.fi

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *