Kokoomus lausui hyvinvointialueen strategialuonnoksesta

Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä antoi lausuntonsa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen strategia 2023–2025 -luonnoksesta. Ryhmä katsoo, että strategiaprosessi on edennyt kokonaisuutena hyvin ja strategialuonnoksen pohjalta voidaan edetä. Kokoomuksen ryhmä haluaa kuitenkin nostaa esille erityisesti kaksi asiaa, jotka eivät vielä näy strategialuonnoksessa riittävän selkeästi. Ne ovat ihmisten valinnanvapaus ja monituottajuus.

Strategialuonnoksessa yksi painopiste on ”ihmistä varten”. Siihen kuuluu oleellisesti ihmisen valinnanvapaus. ”Me ajattelemme, että lähtökohtaisesti ihminen itse tuntee parhaiten oman tilanteensa ja tarpeensa”, toteaa Kokoomuksen aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Simonen.  ”Monituottajuudella ja mahdollisimman laajalla valinnanvapaudella pääsemme vaikuttavimpiin ja kustannustehokkaimpiin palveluihin”, hän jatkaa.

Hyvinvointialueella on oltava riittävä osaaminen, toimintakyky ja valmius vastata sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä niin, että alue pystyy huolehtimaan asukkaidensa palvelutarpeen mukaisesta sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuudesta kaikissa tilanteissa. Tämä edellyttää saumatonta yhteistyötä sekä yksityisen että kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen strategialuonnos on kaikkien kansalaisten ja toimijoiden nähtävillä ja kommentoitavana 5.4.2022 asti osoitteessa pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/ajankohtaista/hyvinvointialuestrategia/.

Lisätietoja:

Pekka Simonen, valtuustoryhmän puheenjohtaja
040 519 6071

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *