Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Oulu – katse eteenpäin

Kansa on kuntavaaleissa sanansa sanonut ja tehnyt valintansa päättäjistä, joita odottaa nyt poikkeuksellisen vaativa työmaa. Kuntien tehtävät ovat muuttumassa historiallisen paljon. Vuoden 2023 alusta kunnat eivät enää järjestä sosiaali- ja terveydenhuoltoa, mikä on tähän asti ollut kuntien kallein ja isoin tehtävä. Kuntien vastuulle jää mm. asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin ennaltaehkäisevät toimet varhaiskasvatus, esi- ja perusopetus, kirjastot, yleinen kulttuuritoimi ja taiteen perusopetus sekä kuntien yleinen toimiala sekä tekninen toimi. Muutokset vaikuttavat merkittävästi kuntien talouteen ja omaisuusrakenteisiin ja kuntien ja valtion väliseen työnjakoon.

Oulun uudella kaupunginvaltuustolla on alkamassa mielenkiintoinen ja työntäyteinen kausi. Meidän on kyettävä pitämään huolta alueemme elinvoimasta ja tehtävä hartiavoimin töitä kaikkien oululaisten parhaaksi. Uskon nyt valitun valtuuston selviävän tästä erinomaisesti yhteistyön, sydämen sivistyksen ja luottamuksen hengessä. Nyt on suunnattava katse eteenpäin -riittävän kauaksi tulevaisuuteen.

Asioiden ajamista oululaisten parhaaksi tehdään yhdessä ja eri näkökulmia huomioiden. Kaiken tulee perustua luottamukseen, mikä rakentuu toisten ihmisten arvostamisesta ja kunnioittamisesta sekä hyvistä käytöstavoista. Voimme jo nyt nähdä valoa Oulun kaupungin tulevaisuudessa, koska menossa on paljon hyvää. Uusien ja työtään jatkavien valtuutettujen tulisi pystyä yhdessä näkemään oman alueemme paras ja puhua Oulusta positiivisesti, me olemme kaikki oman alueemme viestintäpäälliköitä. Uskon, että enemmän kuin vastakkain asettelijoita, kaupungissamme ja valtuustossamme on paljon hyviä sillanrakentajia, Oulua ja isänmaata rakastavia ihmisiä. Muodostetaan henkisesti yhteinen ”Oulupuolue”.

Edellä mainitut asiat voisivat toimia selkärankana myös tulevalle valtuustosopimukselle. Vaativa aika ja historiallisen suuret muutokset kuntien tehtävissä tarvitsevat voimia, viisautta ja yhteistyötä. Me valtuutetut voimme vaikuttaa siihen että teemme tulevista vuosista yhdessä kaikkien aikojen parhaan valtuustokauden.

Juha Hänninen
Oulun kaupunginvaltuuston
puheenjohtaja (kok.)

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *