PIIRIKOKOUS: Hallituksen liikennepolitiikka saatava viimein raiteille

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous totesi hallituksen haparoivan linjan kurittavan erityisesti ruuhkasuomen ulkopuolisia alueita, joiden kehitys ja elinvoima eivät varsinaisesti näytä hallitusta kiinnostavan. ”Todellisuuden ja vaalipuheiden välinen ero ei koskaan ole ollut yhtä räikeä” piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo toteaa. Suuret lupaukset on epämääräisten selitysten myötä nielty ja unohdettu, kun ilmeisesti sokerihumalassa laadittu hallitusohjelma keskittyy jakamaan olemattomia varoja hallituspuolueiden välisessä sulle-mulle piirileikissä jättäen sekä kansalaiset, virkamiehet että kansainväliset toimijat ymmälleen.

Piirikokouksessa puhunut kansanedustaja Janne Heikkinen hämmästeli sitä, kuinka on mahdollista, että vaikka enemmistö vaalipiirin kansanedustajista istuu hallituspuolueissa, niin siitä huolimatta pohjoiselle tärkeät raideinvestoinnit eivät ole etenemässä tällä kaudella. ”Onko todella käynyt siten, että etelän lobbarit voittivat pohjoisen kansanedustajat hallituksen päätöksenteossa?” Heikkinen kysyy.

Piirikokous esittää, että hallitus kohdistaisi ajatuksensa hetkeksi valtakunnallisesti merkittäviin kysymyksiin poliittisista virkanimityksistä riitelyn ja taivaanrannan maalauksen sijaan. Liikennepolitiikka on kiinteä osa yhteiskuntapolitiikkaa, eikä liikenneolosuhteita voi kehittää irrallaan muusta yhteiskunnan kehittämisestä. Tiet, radat ja vesiväylät ovat olemassa ihmisten liikkumista ja elinkeinoelämän kuljetuksia varten. Suomi on pitkien etäisyyksien maa ja Suomen kilpailukyvyn kannalta on tärkeää, että teollisuutta ja työpaikkoja sijaitsee eri puolilla maata. Tämä vuoksi tarvitsemme koko maan kattavaa ja toimivaa ja tehokasta liikennejärjestelmää. On selvää, että olemassa olevasta verkostosta on syytä pitää huolta, mutta myös lisätoimia tarvitaan.

Pohjoisen näkökulmasta työn, hyvinvoinnin ja liikkuvuuden kannalta elintärkeät rautatieinvestoinnit ovat jäämässä sivuraiteelle ja tällä hetkellä pohdinnassa olevat merkittävät investointikohteet keskittyvät Helsingistä Tampereen suuntaan tai länteen Turkuun. Jos hallitus on tosissaan koko maan elinvoiman edistämisen suhteen, päätöstä pääradan parantamisesta pohjoiseen suuntaan Tampereelta Seinäjoen ja Ylivieskan kautta Ouluun ei viivytetä enää hetkeäkään.

Kaismolle kahdestoista kausi kokoomuspiirin johdossa.

Oulussa 9.11. pidetty piirikokous teki sääntömääräisessä kokouksessaan henkilövalinnat vuodelle 2020 piirijärjestön johtotehtäviin. Piirin puheenjohtajaksi valittiin yrittäjä Tomi Kaismo Oulusta. Kaismo on 95 vuotiaan kokoomuspiirin pitkäaikaisin puheenjohtaja. Alkava kausi on hänelle 12.  

Piirin varapuheenjohtajiksi valittiin Pekka Simonen (Oulu) ja Pauliina Valkovirta (Haapavesi). Taloudenhoitajana toimii yrittäjä Jorma Kivelä (Oulu). Hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Pirjo Bastman (Oulu), Henri Fröjdholm (Oulu), Tiina Gallén (Kempele), Mikko Korkeakoski (Ylivieska), Tuula Mustonen (Kuusamo), Jouko Selkälä (Raahe), Juhani Suopanki (Oulu) ja Atte Syväniemi (Oulu). Piirihallituksen varajäseniksi Timo Karhu (Oulu), Mono Kuoppala (Oulu), Anu Leivo (Kempele) ja Hanna Saari (Kalajoki).

 

Lisätiedot:

Tomi Kaismo
Hallituksen puheenjohtaja
gsm: 045 670 7600
email:
tomi.kaismo@otc.fi    

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *