Jarmo J. Husso: Vaalien todelliset sankarit

Jäljempänä olevan kirjoitin ENNEN vaaleja:

Oulun vaalipiirissä on ehdolla 184 henkilöä, joista vain 18 lopulta nousevat Arkadianmäelle. Todellisia arjen sankareita näissä vaaleissa ovat ne ehdokkaat, joiden läpimeno on lähtökohtaisesti epätodennäköinen. Silti heidän on rahoitettava vaalikampanjansa, toteutettava se, kerättävä tukiryhmänsä ja olla jakamassa tulitikkuja ja muuta vaalikrääsää räntäsateessa. Uskon jakavani jokaisen ehdokkaan tunteet siitä, että itse vaalityössä on glamour ja glitter kaukana. Rohkenen myös väittää, että ehdokkaiden keskuudessa vallitsee aito kunnioitus ja veljellinen ymmärrys vaalityön raadollisuudesta. Tämä ilmenee kohteliaana käyttäytymisenä vaalikylässä.


Vieläkin suurempia sankareita ovat kahvinkeittäjät, makkaranpaistajat, esitteiden jakajat ja perheen jäsenet. Nämä eivät ole ainoastaan ehdokkaan vaalit vaan myös hänen läheistensä vaalit, joita väistämättä jäävät huomiotta samaan aikaan, kun ehdokas istuu sosiaalisessa mediassa tai kiertää maakuntaa.


Äänestäjä on tietysti tästä kaikesta – asemaansa kuuluvalla oikeutuksella – autuaan tietämätön. Heidän oikeutensa on haastaa, kiistää ja kyseenalaistaa ehdokkaan sanoma. Elämä on naarmuttanut allekirjoittaneen kylkiä sen verran, että voimakkaatkaan tunteenpurkaukset ja hävyttömät asiattomuudet eivät pääse ihoni alle. Toivottavasti kaikki muutkin ehdokkaat kestävät yhä enemmän yleistyvää asiattomuutta.
Kehoitan kaikkia käyttämään äänestysoikeuttaan ja tekemään tyhjäksi seuraavan ennustuksen: ” Hillotolppaa hain vaan kusitolpaksi jouduin !”.

Ja tämän sanon VAALIEN jälkeen:


Lisään sankareiden luetteloon vielä kaikki uudet äänestäjät. Äänestysprosentin nousu on iloinen asia. Oma äänimääräni ei riittänyt Arkadianmäelle, mutta keskityn silti täysin rinnoin kotikaupunkini ja -maakuntani politiikkaan. Äijässä on edelleen tahtoa, halua ja uskallusta nähdä kokonaisuuksia. Talouden samat lainalaisuudet, jotka tulevat hallitsemaan hallitusneuvotteluita, ovat läsnä joka maanantai kaupunginhallituksen kokouksissa.

Jarmo J Husso

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.