Jarmo Husso: Antti Rinne, lyödäänkö vetoa?

Joulu on tulossa ja lahjoja jaetaan. Kalleimmat löytyvät SDP:n Antti Rinteen ja muiden oppositiopoliitikkojen lahjasäkeistä. Huolestuttavia ovat uutiset myös pääministeri Juha Sipilän pukinkontista. Näille kaikille lahjoille on yhteistä se, että niissä on kaikkea kivaa ja maksutonta kaikille. Täysin holtittomasti jaetaan lahjakortteja Joulupukin kontista ja kiiruhdetaan seuraavaan kotiin säkin kanssa, joka ei tyhjene matkalla lainkaan. Kukaan ei tunnu välittävän, millä rahalla ja mistä kukkarosta lahjasäkit ovat täyttyneet.

Joulun Ihme onkin tänä jouluna nimeltään Eduskuntavaalit 2019!

Ajattelin, että kunhan tämä vaalikiertue lähtee kunnolla käyntiin, niin pujahdan heidän vaalitilaisuuksiinsa ja ehdotan kerrostalon pihalla opittua perinteistä tapaa selvittää asian paikkansapitävyys – ojennan käteni Antti Rinteelle ja lausun ” Lyödäänkö vetoa?”. Jännityksellä odotan hänen tarjoamaansa panosta ja päivämäärä, jolloin lahjakortit ovat lunastettavissa.

Luuletko, että pelleilen? No en. Kaupunginvaltuustossa kinasin vasemmistoliittolaisen kollegani kanssa eräästä talouden tunnusluvusta. Jatkoimme väittelyä sosiaalisessa mediassa ja lopulta hän lausui taikasanat: ”Lyödäänkö vetoa?” Ansa oli lauennut ja en voinut kuin suostua. Panokseksi hän ehdotti pullollista Pohjanmaalla valmistettua kirkkaankipakkaa juomaa. Somessa keskusteluamme seurattiin jännityksellä ja lopulta naiskollega vaati saada ottaa kuvakaappauksen keskustelusta todistusaineistoksi. Vastasin hänelle, että miesten keskuudessa peli- ja vedonlyöntivelat maksetaan aina ja niiden maksamatta jättäminen on verrattavissa hevosvarkauteen Villissä Lännessä. Vastapelurini vakuutti asian olevan juuri näin.

Mikä se vedonlyönnin kohde on? Lupaan kertoa sen myöhemmin, koska veto ratkeaa helmikuussa 2019. Ennusmerkit ovat kannaltani huonot ja luulen häviäväni.

Lopuksi kysyn: Luuletko, että näistä tyhjiä jouluherkkuja ja vaalilupauksia jakelevista korkean tason päättäjistä olisi samaan?

Jarmo Husso
Kaupunginhallituksen jäsen, valtuuettu (kok.)
Oulu

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.