Lapsivihamielinen perheenisä?

 

Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina, kuulimme jälleen värikkään keskustelun Salonpään kouluratkaisusta. Se oli jatkumo ja ehkäpä viimein päätös koko valtuustokautta leimanneelle keskustelulle yhden kaupinginosan lähikouluratkaisuista.

Synkkää väriä puheenvuoroissa edusti erään valtuutetun syytös lapsivihamielisyydestä kanssavaltuutettuja kohtaan, jotka olivat sitä mieltä, että Salonpäähän rakennettaisiin uusi koulu 0-2 luokkalaisille ja 3-6 luokkalaiset kävisivät 3 km päässä olevassa Niemenrannan lähikoulussa.  Se saneerattaisiin ja laajennettaisiin nykyaikaiset opetusmahdollisuudet erinomaisesti tarjoavaksi kouluksi. Lapsille varmistettaisiin turvallinen koulutie ja kuljetusta tarvitseville koulukuljetus. Tällä päätöksellä olisi saatu kipeästi kaivattuja säästöjä, joilla voitaisiin estää lasten opetuksen laadusta edelleen kuristaminen jatkossa. Väitän, että monien valtuutettujen tavoin, olen päätöstä tehdessäni, aidosti ajatellut taloudellisten vaikutusten rinnalla lasten etua. Lasten hyvinvointi ja myös tulevaisuus on yksi ensisijaisista arvoista omassa toiminnassani.

Hyväksyn äänestyspäätöksen asiassa demokratian nimissä. Äänin 37- 30 Salonpäähän rakennetaan koulu 0-6 luokkalaisille. Sivistyspuolen johtavien viranhaltijoiden, kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen esitys ei tullut päätökseksi. Hyväksyn sen, vaikka siitä mielestäni seuraakin kerrannaisvaikutuksineen monia ongelmia sivistyspalveluiden toteuttamiselle tulevaisuudessa. Jatkossa jokaisesta kouluyksiköstä käydään oma vääntönsä valtuustossa. Se ei tule olemaan helppoa.

Sen sijaan en hyväksy valtuustosalissa esitettyä syytöstä lapsivihamielisyydestä. Se on kohtuuton loukkaus minulle lapsiperheen isänä. Tällaisten tuntojen alle ei kuitenkaan politiikassa voi jäädä, pitää katsoa tulevaisuuteen. Toivottavasti sitä rakennetaan Oulussakin kestävästi tuleville sukupolville.

 

Sami Pikkuaho

Oulun kaupunginvaltuutettu, hyvinvointilautakunnan jäsen

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *