Imagoa hakemassa

Oulu on päättäväisesti hakemassa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Oulu haki haluttua titteliä viimeksi vuodelle 2011, jolloin voiton vei Turku. Tällä kierroksella Oululla on esittää ympärivuotinen ja vetovoimainen torin alue, johon kuuluvat suunnitelmat Terwa Towerista, Torihotellista ja katetusta talvitorista sekä Löylymaailmasta. Oulun merellisyyttä voisi hyödyntää rohkeamminkin, esimerkiksi ravintolalaivojen muodossa.

Ensimmäiseksi ennen ensivaiheen hakemuksen jättämistä vuonna 2020 Oulun tulisi tehdä päätöksiä museoiden tulevaisuudesta. Tällä hetkellä museot polkevat paikallaan, sillä saadut varat menevät toiminnan ylläpitoon. Kävijämäärät eivät myöskään vastaa 200 000 asukkaan kaupungin kävijämääriä. Jos museoiden määrää Oulussa supistetaan, on esitettävä parempaa tilalle. Yksi vaihtoehto voisi olla yhtenäistetty museo- ja tiedekeskus Luuppi.

Toiseksi, Oulusta puuttuu vielä kongressikeskus, jonka rakentamiseen löytyisi potentiaalia. Puute on huomattava, sillä viime vuosien suuret kokoukset ovat napanneet etelässä Helsinki ja Tampere, pohjoisessa Saariselkä. Liikenneyhteyksien parannuttua Ouluun olisi mahdollisuus saada kongressikeskuksen myötä myös kulttuuripalveluita käyttäviä matkailijoita enemmän. Riittävätkö tällä hetkellä suunnitellut uudistukset lisäämään Oulun houkuttelevuutta tarpeeksi matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi?

 

Kokoomuksen Oulun kunnallisjärjestö ry

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *