Otetaan myönteistä vastuuta!

Huomaatko ympärilläsi yhä enemmän ikäviä asioita? Onko asenteesi muuttunut tämän päivän synkän uutisvirran mukana negatiiviseen suuntaan? Stressaannutko nykyisin helpommin? Tutkimusten mukaan kielteisestä ajattelusta ja valittamisesta voi tulla tapa, jolla pilaa tai pahentaa oman sekä muidenkin olon. Onneksi meillä on mahdollisuus muokata ja kehittää asenteitamme, joilla on suora yhteys hyvinvointimme.

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on hyvän elämän perusedellytyksiä. Elämäntilanteestaan huolimatta myönteisenä säilyvä ihminen on motivoitunut ja innostunut kehittämään omaa ja yhteisönsä toimintaa. Tarvitaan sitkeyttä ja halua ponnistella myös vastoinkäymisten hetkinä. Vastuullisuus ja välittäminen kulkevat käsi kädessä. Kun asiat ovat hyvin, on sekin kiitollisuudella huomioitava.

Millainen ilmapiiri on kotikaupungissamme Oulussa? Olemmeko tunnettuja hyvästä hengestä? Mielestäni esimerkkejä Oulun ainutlaatuisuudesta löytyy vaikka kuinka paljon: mahdollisuus asua kaupunki- tai maaseutumiljöössä, monipuolinen kulttuuritarjonta ympäri vuoden, kehittyvät liikennejärjestelyt, uusien oppimisympäristöjen rakentaminen, erikoisluokat sekä erinomainen kasvualusta ponnistaa maailmalle musiikki-, urheilu- tai pelialalta.

Kuluvalla viikolla Oulu esiintyy stadilaisille. Kotikaupunkiamme esitellään upeina kuvina ja lukuina Rautatientorilla. Viesti on kiinnostanut ja koskettanut.

Markkinoinnin ammattilaiset tekevät upeaa työtä, mutta loppujen lopuksi vastuu yhteisestä hyvästä, asuinpaikkamme viihtyvyydestä sekä vuorovaikutuksesta on meillä oululaisilla.  Mielikuvat asuinpaikoista ovat vahvoja sekä hitaasti muuttuvia. Lisätään puheisiimme ja tekoihimme ylpeyttä, iloa ja innostuneisuutta oululaisuudesta. Paska kaupunni on paras!

 

Pia-Riitta Korvenheimo

Puheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomusnaiset

 

Kirjoitus on julkaistu 20.1.2017 Kalevassa

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *