Pekka Simonen: Keskusta herää vähän myöhässä!

Ylivieskan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Pylväs linjaa mm. sanomalehti Kalajokilaaksossa 20.2.2015 asiallisesti Oulun Eteläisen alueen ammattikorkeakoulutuksen tulevaisuudesta niin, että sen tulee jatkossa suuntautua selkeästi Pohjois-Pohjanmaan suuntaan. Tämä tapahtui valitettavan myöhään vasta, kun Centria-ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus päätti esittää ministeriölle sosionomi- ja yhteisöpedagogikoulutuksen lopettamista Ylivieskassa.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuustossa olemme kokoomuslaisten taholta usempaan otteeseen yrittäneet saada tähän liittyen linjausta, mutta puoluepolitiikka on ollut tärkeämpää kuin maakunnan tulevaisuus. Esimerkiksi edellisessä lokakuun maakuntavaltuuston kokouksessa esitin Pohjois-Pohjanmaan maakuntaohjelmaan seuraavaa lisäystä: ”…koulutuspaikkoja pyritään lisäämään ja turvaamaan ammattikorkeakouluopetus Ylivieskassa osana Pohjois-Pohjanmaan koulutusjärjestelmää.”

Se ei kelvannut keskustaryhmälle, vaan he ryhmäjohdon ohjeistuksella äänestivät esityksen nurin.

On ehdottomasti koko Pohjois-Pohjanmaan (myös Oulun) edun mukaista, että maakunnassamme on elinvoimaa myös maakunnan eteläisellä alueella. Kokkolan kohdalla tilanne on toinen. Heillä tavoitteena on vahvistaa ja varmistaa Kokkolan asemaa sekä Keski-Pohjanmaan maakunnan olemassaoloa myös Kalajokilaakson kustannuksella.

Oulun Eteläinen on tällä hetkellä vahvasti kasvava ja elinvoimainen alue, mutta riittävä ja monipuolinen koulutus alueella on ehdoton edellytys elinkeinoelämän tulevaisuuden ja kasvun kannalta. Toivottavasti jatkossa myös alueen valtapuolue jättää turhan politikoinnin pois ja ryhtyy toimimaan aidosti yhteistyössä koko maakuntamme parhaaksi.

Pekka Simonen

P-P:n maakuntavaltuuston jäsen, kok

Oulu

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *