Vihapuheen tulee loppua

Julkinen keskusteluilmapiiri on kesän aikana saanut yhä epämiellyttävämpiä piirteitä ja erilaisia mielipiteitä esittävät ihmiset puhuvat jo suoraan toistensa ohi yrittämättäkään ymmärtää toistensa ajatuksia tai lähtökohtia. Tällainen vastakkainasettelu on huono kehityssuunta, jota erilaisista lähteistä löytyneet tai viime aikoina julkaistut rasistiset ja iljettävät tekstit ovat edelleen ruokkineet.

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Tomi Kaismon mukaan vaikeistakin asioista on kyettävä käymään avointa keskustelua.

”Sananvapautta on kunnioitettava, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ajatuksille, jotka kehottavat toisten vahingoittamiseen, syrjintään tai muuhun selkeästi laittomaan toimintaan voisivat kuulua sen suojaan. On hyvä, että keskustelu rasismista ja vihapuheesta on käynnistynyt ja että tämä keskustelu käydään perusteellisesti.” Kaismo toteaa.

Jokainen ihminen on vastuussa omasta toiminnastaan. Etenkin politiikassa toimivilta on lupa odottaa kykyä arvioida ja punnita omia puheitaan etukäteen olipa kyseessä sitten valtakunnan tai kuntatason toimija. Vihapuhe on vihapuhetta, vaikka sitä kuinka muuksi haluttaisiin väittää. On myös hyvä muistaa, että yllyttäminen väkivaltaisiin tekoihin on laitonta ja siten rangaistavaa. Tämän kaltaisen toiminnan tulee loppua.” Kaismo vaatii.

Syyskauden alussa hallitus antaa eduskunnalle tiedonannon yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden edistämiseksi ja rasismin vähentämiseksi. Hallitus myös täydentää tiedonantoa toimenpideohjelmalla, joka tuo lisää konkretiaa ja varmistaa, että yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys ovat osa tämän hallituksen poliittista agendaa koko vaalikauden.

Kaismon mukaan hallituksen linjauksia on syytä omaksua myös paikallisesti arkipäivän politiikassa. ”Uskon, että lopputulos on kaikkien kannalta parempi silloin, kun kunnioitamme muita ihmisiä kaikissa tilanteissa ja harkitsemme hetken sitä mitä ja miten toisille sanomme.”

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus on sitoutunut edistämään hallitusohjelmaan kirjattuja tavoitteita demokratian, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Samoin Kokoomuspiiri sitoutuu omassa toiminnassaan ottamaan käyttöön hallituksen yhdenvertaisuuteen ja syrjimättömyyteen liittyvän toimenpideohjelman keinot ja työkalut.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *