Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus: Alexander Stubb on loistava ehdokas presidentiksi

Kokoomuksen puoluehallitus valtuutti yksimielisesti puheenjohtaja Petteri Orpon pyytämään professori Alexander Stubbia kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi, ja Stubb on ilmoittanut olevansa käytettävissä tehtävään.

Piirin puheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen Tomi Kaismokiittelee valintaa. ”On terveen ja elinvoimaisen poliittisen kansanliikkeen merkki, kun presidenttiehdokkaaksi on tarjolla useampia erittäin kovia osaajia. Puoluehallitus pääsi käymään presidenttiehdokkaasta hyvän ja perusteellisen keskustelun ja päätyi yksimielisesti esittämään tehtävään Alexia.”

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus kannattaa lämpimästi professori Stubbin ehdokkuutta ja tulee antamaan varauksettoman tukensa nimitykselle Kokoomuksen ylimääräisessä puoluekokouksessa. Kaismon mukaan syksyn ja talven kampanjasta on lupa odottaa innokasta ja energistä tekemistä. ”Kuten esimerkiksi Taloustutkimuksen uusi kysely kertoo, kun kaikelta kansalta kysytään, Alex koetaan parhaaksi ehdokkaaksi kokoomukselle. Itse uskon, että Alexin kokemus ja osaaminen saavat todella laajasti tukea äänestäjiltä.”

Nykyisin Stubb on Firenzessä toimivan EU-yliopiston professori. (Hän on ollut aiemmin) Aiemmin hän on toiminut mm. Suomen pääministerinä, ulkoministerinä, Euroopan investointipankin varapääjohtajana, kansanedustajana, europarlamentaarikkona ja ulkoministeriön virkamiehenä sekä kokoomuksenpuheenjohtajana. Kansainvälisen kokemuksensa ja kielitaitonsa lisäksi Stubbilla on poikkeuksellisen laaja kansainvälinen verkosto. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori (kansainvälisessä politiikka).

Kokoomuksen presidenttiehdokkaan nimeää lokakuussa 2023 Espoossa järjestettävä ylimääräinen puoluekokous.

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *