Hoitojonojen purku palveluseteleillä kirjattava hallitusohjelmaan ja lakiin!

Pohjois-Pohjanmaan kokoomuksen aluevaltuustoryhmä vaatii, että alkavissa hallitusneuvotteluissa on kirjattava hallitusohjelmaan ja edelleen lakiin, että ellei lakisääteinen palvelujen saatavuus muuten toteudu, hyvinvointialueiden on tarjottava asukkailleen palveluseteliä tai järjestettävä tarvittava tutkimus sekä hoito ostopalveluina.

Suomessa on tällä hetkellä kymmeniätuhansia kansalaisia hoitojonoissa yli lain salliman kuuden kuukauden enimmäisajan ja tilanne näyttää kuukausi toisensa jälkeen heikkenevän entisestään. Esimerkiksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa on pelkästään kirurgian leikkausjonoissa tuhansia potilaita ja jonotusajat pahimmillaan jopa yli vuoden! Erityisesti lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissa jonot terapioihin ja hoitoihin ovat täysin kohtuuttomia eikä läheskään kaikki pääse ajallaan edes hoidon tarpeen arvioon.

-On aivan järjetöntä, että ihmisiä makuutetaan hoitojonoissa vain ideologisista syistä, sanoo kokoomuksen aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Simonen. Yksityinen sektori voi tarjota merkittävästi nykyistä enemmän apua jonojen purkuun, mutta osa hyvinvointialueiden päättäjistä haluaa pitää potilaat jonoissa, vaikkei se ole kenenkään etu, Simonen ihmettelee.

Koska hoitojonotilanne on jatkunut surkeana jo vuosia ja tilanne näyttää vaan pahenevan, on välttämätöntä, että asia saadaan sovittua heti hallitusneuvotteluissa ja kirjataan lakiin mahdollisimman pian. Nykyinen tilanne on inhimillisesti täysin kestämätön ja myös veronmaksajien näkökulmasta järjetön. Siksi hoitojonojen purkuun on käytettävä kaikki keinot, mukaan lukien palvelusetelit ja ostopalvelut.

Lisätietoja:

Pekka Simonen

aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja

pekka@pekkasimonen.fi

040-519 6071

Paavo Koho

aluehallitusryhmän puheenjohtaja

paavo.koho@ouka.fi

040-842 7047

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *