Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Oulun uusi vuosi 2022 ”Brändilupauksen toteutumiseen voi jokainen vaikuttaa.”

Lähestymme jälleen vuoden taitekohtaa ja uutta vuotta. Tuleva vuosi 2022 on mahdollisuuksien vuosi, kun vain itse uskomme näin. Se voi olla meille oululaisille asteen verran parempi vuosi.

Vaikka taistelumme koronaa vastaan on vielä pahasti kesken, kuljemme  monien  mittarien  perusteella parempaa kohti. Nokia teki tämän vuoden lopuksi päätöksen sijoittua Ouluun. Tämä päätös on tärkeä sekä Oululle, Suomelle että koko Euroopalle.

Menestyksemme on kautta historiamme nojannut rohkeisiin yrittäjiin ja yrittäjyyteen. Yrittäjät varmistavat kaupunkimme palvelut ja hyvinvoinnin. Monet digitalisaatiota edistävät yritykset ovat menestyneet  Oulussa  hyvin.  Ne  ovat  lisänneet työvoimaa ja niiden maksamat palkkatulot ovat kasvaneet myös korona-aikana.

Junnikkalan  sahan  tuleminen Ouluun on ollut myös yksi loppuvuoden  hyvistä  uutisista.  Myös matkailun  alalta  on  odotettavissa uusia onnistumisia. Tarvitsemme näitä lisää, siksi oli tärkeää, että Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

Oululaisesta  kulttuuriosaamisesta saimme vahvaa näyttöä keväällä, kun Blind Channel -yhtye saavutti Euroviisuissa kuudennen sijan. Se  on  Suomen  kilpailuhistorian toiseksi paras sijoitus. Nämä kaikki  merkit  viestivät  siitä,  että pöytä Euroopan kulttuuripääkaupungille on katettu ja olemme valmiit vastaanottamaan vaativan asemamme Euroopan kulttuurikartalla. Kulttuuripääkaupunkistatus tuo mukanaan  paitsi  mainetta  myös toimeentuloa ja työpaikkoja.

Muuttovoitossa Oulu on tällä hetkellä  pronssisijalla Suomessa. Uuden brändimme mukaan Oulu on asteen verran parempi kaupunki.  Brändilupauksen  toteutumiseen me voimme jokainen vaikuttaa itse: puhutaan Oulusta asteen verran  enemmän  hyvää.  Pienistä hyvistä  puheista  lähtee  liikkeelle suurten hyvien tekojen virta.

Joudumme  toteuttamaan  tätä työtä vaikeissa olosuhteissa, mutta korona-aika on osoittanut, että kaupungin henkilöstö pystyy osaamisensa ja ammattitaitonsa avulla selviämään vaikeasti ennakoitavista  ja  vaativista  tilanteista.  He  ansaitsevat  tästä  lämpimän  kiitoksen. Osaava, tehtävistään innostunut ja niihin sitoutunut henkilöstö on  kaupungin  palvelutoiminnan kannalta  äärimmäisen  tärkeä  tekijä. Hyvin moni ammattikunta on joutunut venymään ja löytämään uudenlaisia  ratkaisuja  tämän  vaikean pandemian aikana.

Viime  aikoina  on  usein  palautettu  mieliin  Winston  Churchillin sanat, kun hän kiitti hävittäjälentäjiään  toisessa  maailmansodassa: ”Harvoin niin monet ovat niin suuressa kiitollisuudenvelassa niin harvoille.”  Näillä  sanoilla  haluan erityisesti  kiittää  terveydenhuoltomme ammattilaisia heidän taistelustaan  pandemiaa  vastaan,  ihmishenkien puolesta.

Toivon Oulun kaupungin puolesta kaikille  oululaisille  ja  tulevan  hyvinvointialueemme asukkaille mitä parhainta tulevaa vuotta 2022. Tuokoon se toivoa, onnea ja valoisia yllätyksiä jokaisen arkeen. Olkoon  myös  mielemme  iloinen  ja luottavainen vaikka taistelu jatkuu kaikilla rintamilla.

JUHA HÄNNINEN kaupunginvaltuuston pj. (kok.)

Oulu

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *