Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä: Oulun kaupunkikeskustan on annettava kasvaa

 

Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä pitää välttämättömänä, että Oulun kaupunkikeskusta kasvaa ja kehittyy. Oulu on yli 200 000 asukkaan kaupunki, mutta se ei valtuustoryhmän mukaan näy keskikaupungin rakenteessa ja palveluvalikoimassa.

Keskustelu korkeasta rakentamisesta käy kiivaana Oulussa. Viranhaltijoiden laatima korkean rakentamisen selvitys ja sen pohjalta laaditun rakentamista ohjaavat periaatteet ovat herättäneet huolia Oulun kaupunkikeskustan kehityksestä.

”Kaupungin on tehtävä määrätietoisesti työtä keskusta-alueen asukasmäärän kasvattamiseksi ja kaupunkirakenteen tiivistämiseksi. Tähän työhön Kokoomus on sitoutunut”, toteaa Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jarmo J. Husso.

Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä puolustaa keskustan täydennysrakentamista myös korkeatasoisen korkean rakentamisen keinoin. Valtuustoryhmän mukaan korkeaan rakentamiseen tarvitaan hankkeiden suunnittelua ohjaavat ja poliittisesti hyväksytyt periaatteet, jotta eri toimijat osaavat jo suunnitteluvaiheessa huomioida korkeaan rakentamiseen liittyvät tavoitteet ja erityispiirteet.

Kokoomuksen valtuustoryhmän mukaan ohjeelliset periaatteet eivät saa kuitenkaan olla liian jäykkiä ja rajoittavia. Yleisellä tasolla laaditut periaatteet ehkäisevät osaltaan kaavaratkaisujen kyseenalaistamista oikeusteitse.

”Korkean rakentamisen periaatteet vaativat aikalisän. On pidettävä huolta, että kaikki näkemykset tulevat kuulluksi periaatteiden laadinnassa. Elinkeinoelämän ja asunto-osakeyhtiöiden tavallisten osakkeenomistajien näkemyksiä ei ole kuultu”, Husso huomauttaa.

Valtuustoryhmän näkemyksen mukaan viranhaltijoiden valmistelemissa periaatteissa on tarpeettomia kirjauksia, kuten esimerkiksi ehdoton tuomiokirkon torniin sidottu rakennusten korkeusrajoitus. Myös korkean rakentamisen ulkopuolelle rajattua niin sanottua vanhan ruutukaavakeskustan aluetta on valtuustoryhmän mielestä tarkasteltava uudelleen.

”Rakennus- ja kulttuurihistoriallinen keskusta tuomiokirkon ympäristössä on varmasti syytä rajata voimakkaan täydennysrakentamisen ulkopuolelle, mutta muuten aluerajausta on voitava arvioida uudelleen”, päättää valtuustoryhmän puheenjohtaja Husso.

Lisätiedot:

Jarmo J. Husso
Puheenjohtaja
Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä
+358 400 680 291
jarmo.husso@ouka.fi

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *