Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Eero Suutari: Metsiemme kestävä kasvu on arvonnousua ja hyvinvointia

Suomen metsien puumäärä ja sen sisältämä hiilivarasto on nyt suurimmillaan yli sataan vuoteen. Metsänhoidon menetelmiä voidaan, ja on syytä edelleen kehittää hiilen sidonnan lisäämiseksi lähivuosikymmeninä. Viimeisimmät arviot ja esimerkiksi Luonnonvarakeskuksen laskelmat osoittavat, että metsien hakkuita voitaisiin lisätä nykytasosta. Luonnonvarakeskuksen metsien kasvu- ja hiilinielulaskelmien mukaan 80 miljoonan kuution hakkuut ovat kestävän kehityksen mukaisia. Tällöin hiilinielu tulisi kasvamaan 2030-luvulta lähtien tälläkin hakkuutasolla.

Suurimman puuntuotannollisesti kestävän runkopuun hakkuukertymä on Luken mukaan jopa noin 85 miljoonaa kuutiota, mikä sisältää tukki-, kuitu- ja energiapuun. Metsäteollisuuden uusien investointien myötä kotimaisen puun käyttö on kasvanut ja runkopuun hakkuukertymien ennakoidaan nousevan vuonna 2018 noin 77 miljoonaan kuutiometriin.

Lue lisää!

Eero Suutari

Kirjoittaja on kansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *