Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Juha Hänninen: Turvattomuus on tullut Suomeen

Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Kalevan mielipidesivuilla torstaina 17.1.2019.

Raakalaismaisen seksuaalirikosvyyhdin paljastuminen on järkyttänyt monin tavoin suomalaisia. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan on myös kestämätöntä että epäilyjä on tullut koko ajan lisää.

Kun vene vuotaa, on syytä tukkia reiät, sillä äyskäröinti ei auta loputtomasti. Kun ongelmat ovat isoja, myös ratkaisut tulee löytää pian ja ennaltaehkäisevät keinot on otettava käyttöön välittömästi. Valitettavan paljon poliitikkojen puheet ovat kuitenkin edelleen ympäripyöreitä resurssien puutteisiin, kotouttamisen käytäntöihin, tiedonkulun ongelmiin tai arvopohjaan keskittyviä. Olemmeko olleet liian sinisilmäisiä? Ongelmien rohkeita esille nostajia on syyllistetty vihapuhujiksi ja rasisteiksi. Rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaistaustaiset miehet, jotka ovat tulleet maahamme turvapaikanhakijoina, eivät ole yksittäistapauksia vaan kansallinen turvallisuusuhka. Monilla maahanmuuttajilla ei ole mitään tarkoitustakaan kotoutua ja omaksua länsimaisen yhteiskunnan arvoja.

Nyt olemme tilanteessa, jossa tosiasiat on tunnustettava niin hallituksen kuin opposition piirissäkin. Uhkista on tullut riskejä ja riskienhallintakaaviossa seuraava askel on etsiä keinot riskien poistamiselle. Turvallisuusalan ammattilaisena olen kuitenkin hämmästynyt siitä miten epäyhtenäinen tilannekuva poliitikoillamme edelleen on. Tavallisen kansan keskuudessa ongelmat on tunnistettu jo kauan ja tilanne herättää aiheellisesti huolta ja suuttumusta. Tiedämme että tarvitsemme myös työperäistä maahanmuuttoa, mutta emme tarvitse rikollisia, heikkojen ja hauraiden lasten saalistajia emmekä sosiaaliturvamme väärinkäyttäjiä. Osa poliitikoista puhuu kuitenkin yhä unelmista, monikulttuurisuuden rikastuttavasta vaikutuksesta ja odottaa ehkä vain että kohu hälvenisi.

Löysäksi paljastuneeseen maahanmuuttopolitiikkaamme on puututtava heti. Poliisin, oikeustoimen ja viranhaltijoiden resursseja on lisättävä ja suunnattava oikeisiin asioihin. Työ on aloitettava nyt eikä vasta vaalien jälkeen. Kaikki mahdollinen tuki on myös löydyttävä uhreille ja perheille, mutta erityisen tärkeää on päästä ehkäisemään nämä tapaukset jo ennalta. Rikolliset tulee saada pois maastamme tehokkaasti ja nopeasti. Rikoksista on seurattava rangaistus, jonka vaikutus on ehkäisevämpi kuin ehdonalaisella tuomiolla. Itsenäisyyspäivänä laadittu kansalaisaloite seksuaalirikoksista tuomitun karkottamisesta rikkoi 50000 allekirjoittajan rajan jo maanantaina 14. tammikuuta ja etenee näin eduskuntaan. Poliisin, oikeuslaitoksen ja viranomaisten toimintamallit on kaikki käytävä läpi. Tiedottamisen rikoksista on oltava oikea-aikaista ja totuudellista, vaikka kyseessä olisi turvapaikanhakija.

Meidän on omalta osaltamme tuettava kaikkia viranomaisia tässä tärkeässä työssä. Kaikki mahdollinen apu on annettava uhreiksi joutuneiden alaikäisten nuorten ja heidän perheidensä elämään. Lapsiamme ja nuoriamme on myös pystyttävä suojelemaan somessa ja ostoskeskuksissa väijyviltä saalistajilta. Se on meidän kaikkien tehtävä.

Juha Hänninen
Kansanedustajaehdokas (kok.)
Turvallisuuspäällikkö evp.
Majuri (res.) Oulu

0400340359

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *