Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus esittää professori Pirkko Vihkoa ehdokkaaksi Europarlamenttivaaleihin

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus esittää Kokoomuksen puoluevaltuustolle, että professori Pirkko Vihko (s. 1946) asetetaan ehdolle Kokoomuksen listalle toukokuun 2019 Europarlamenttivaaleihin.

Mittavan kotimaisen ja kansainvälisen uran ja kokemuksen omaava Pirkko Vihko antaa Kokoomuksen listalle merkittävää osaamista erityisesti koulutuksen, osaamisen sekä terveydenhuollon aloilla. Vihko on toiminut käytännön lääkärinä sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, Nokia Oyjn johtavana työterveyslääkärinä, sekä ylilääkärinä Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Kansainvälisellä kentällä Vihko on työskennellyt Maailman terveysjärjestön (WHO) asiantuntijatehtävissä ja tutkimuskeskuksen johtajana lisääntymisterveyden alalla, eurooppalaisten valtioiden eri ministeriöiden asiantuntijana sekä EUn tutkimus- ja biotekniikkarahoituksen ja ERCn (Euroopan tutkimusneuvosto) rahoitusasiantuntijana yli 10 vuotta.

Keskeisinä vaaliteemoinaan Vihko nostaa esiin oppimisen ja osaamisen EU-verkostojen kautta sekä Pohjois-Suomen, erityisesti Pohjois-Pohjanmaan kehityksen, liikenneverkot sekä luontomatkailun ilmastonmuutoksen ehkäisijänä. Lisäksi Vihko kokee tulevan vaalikauden keskeisenä tarpeena tuoda EU-päätöksentekoa lähemmäs suomalaisia sekä parantaa sen läpinäkyvyyttä kehittämällä tasa-arvoista yhteistyötä itsenäisten toimijoiden kesken Lissabonin perussopimuksilla luodun järjestelmän puitteissa.

Kokoomuksen puoluehallituksen jäsen, piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo on innostunut professori Vihkon ehdokkuudesta. ”Olen vakuuttunut sekä siitä osaamisesta että meiningistä, jolla Pirkko vihko on asiaan suhtautunut. Pitkä ura erilaisissa tehtävissä niin kotimaassa kuin maailmalla on antanut näkemystä ja verkostoja, joilla on kysyntää myös Euroopan tason politiikassa. Olen erinomaisen tyytyväinen siihen, että voimme esittää Pirkkoa vahvistettavaksi ehdokkaaksi tuleviin vaaleihin.”

Kokoomus asettaa toukokuun Europarlamenttivaaleihin täyden listan. Seuraavat ehdokkaat vahvistetaan puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina 19.1.2019. Lisätietoa Kokoomuksen ehdokasasettelusta sekä ehdokkaista osoitteessa: https://www.kokoomus.fi/eurovaalit/

LISÄTIEDOT:

Pirkko Vihko

Professori, LT

040 543 1734

pirkko@vihko.fi

 

Tomi Kaismo

Puheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus

045 670 7600

tomi.kaismo@otc.fi

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *