Kun röyhkeydellä ei ole mitään rajaa, ammattiliitot verolle

Julkisuudessa on käyty viime viikot kovaa vääntöä hallituksen työllisyyspoliittisista linjauksista. Ammattijärjestöt JHL etunenässä on vastustanut näkyvästi hallituksen linjauksia toimin, jotka uhkaavat lukuisten muiden lakkojen lisäksi viedä ruuan, niin lasten kuin vanhustenkin suusta. Sijaiskärsijöiksi ovat joutumassa lasten ja vanhusten lisäksi erityisesti työnantajat, jotka ovat täysin ulkopuolisia koko riidassa.

Vienti kärsii ja sitä kautta verotulojen lasku tulevat vaikuttamaan kaikkien muidenkin kansalaisten elämään. Myös suomalaisten yritysten maine sopimuskumppanina kärsii mahdollisten tuotantokatkoksien johdosta, niin meillä kuin maailmallakin ja kaikki vain sen takia, että ammattiyhdistykset yrittävät ottaa vallan lainsäädännöstä vaaleilla valitulta eduskunnalta.

Ei ole vaikea nähdä mihin tämän kaltainen riitaan täysin ulkopuolisia yrityksiä ja yrittäjiä kurittava toiminta johtaa. Kun tulot ja mahdolliset tulevat sopimukset jäävät saamatta, joutuvat yritykset sopeuttamaan toimintaansa. Epävarmuuden lisääntyessä ei uskalleta palkata lisää väkeä. Pahimmillaan tämä johtaa irtisanomisiin, joiden aiheuttajana ovat vain ja yksinomaan ammattiliittojen harjoittama painostus eduskuntaa kohtaan, ay-liikeen hengenheimolaisen ja sylikoirana toimivan oppositiojohtajan siunatessa kyseisen toiminnan.

Oman vallan turvaamiseksi liittojen johdossa ollaan valmiita uhraamaan jälleen kerran, niin Suomen kuin omien jäsentenkin hyvinvointi. Voikin perustellusti kysyä, että eikö ay-johtajien röyhkeydellä ole mitään rajaa?

Ammattiyhdistys johtajien etujen turvaamista varmasti helpottaa se, että ammattiyhdistykset eivät maksa veroja. Näiden Suomen suurimpien ”veroparatiisien” sallimisen johdosta valtiolta jää suunnaton summa veroja saamatta. Viimeistään nyt on aika korjata tämä epäkohta ja saattaa myös ammattiyhdistykset samalle viivalle verotuksen suhteen muiden kanssa.

Lisäksi tavallisella kansalaisella on hyvä ja helppo keinoa ottaa kantaa tämän painostuksen ja demokratian halventamisen suitsimiseen. Käy allekirjoittamassa oululaisen kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Janne Heikkisen tekemä kansalaisaloite, joka osaltaan väkevästi osoittaa eri epäkohtia:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3354

 

Tomi Kaismo

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *