Kokoomuksen Oulun valtuustoryhmä irtisanoutui hallintosäännön muuttamisesta

Kokoomuksen Oulun valtuustoryhmä irtisanoutui maanantaina Oulun kaupungin hallintosäännön muuttamisesta.

Hallintosäännön aiempi linjaus oli, että päätöksen palveluverkosta tekee kaupunginhallitus kaupunginvaltuuston linjausten mukaisesti. Hallintosäännön muutoksen myötä päätöksen kaupungin palveluverkosta tekee kaupunginvaltuusto, kiinteistö kerrallaan. Tämä ruuhkauttaa kaupunginvaltuuston päätöksentekoa ja on epäluottamuslause kaupunginhallitukselle ja sen kyvylle tehdä päätöksiä sekä toteuttaa Oulun kaupunkistrategiaa.

Kokoomus painottaa vastuullista toimintaa, eikä voi hyväksyä hallintosäännön muuttamista. Kokoomuksen kanta on, että Oulun velkaantumisesta johtuvan haastavan taloustilanteen vuoksi säästöt on pyrittävä toteuttamaan tilaratkaisuilla ja toimintoja uudistamalla. On säästettävä seinistä ja kiinteistökustannuksista koulutuksen laadun turvaamiseksi. Hallintosäännön muutoksen toteutuessa muutosohjelma 2020, jolla Oulun kaupungin taloutta on tarkoitus tasapainottaa, uhkaa romuttua. Tehty päätös johtaa väistämättä sivistys- ja varhaiskasvatuspuolella myös henkilöstövähennyksiin, säästökohteiden siirryttyä seinistä henkilöstöön.

Suurimmat haasteet Oulun kaupungin isossa palveluverkkouudistuksessa liittyvät kouluverkkoon. Sen osalta Kokoomuksella on selkeät linjat; pienille koululaisille taataan lähikoulu, isoille koululaisille aluekoulu ja toisen asteen opiskelu järjestetään seudullisissa oppilaitoksissa.

 

Kokoomuksen Oulun valtuustoryhmä

 

Lisätiedot:

Janne Heikkinen

Puheenjohtaja, Kokoomuksen Oulun valtuustoryhmä

040 555 4263, janne@janneheikkinen.fi

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *