Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus esittää Talvitietä Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus esittää oululaista kansanedustajaa, puoluevaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitietä Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Oulun kaupunginhallituksen sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Talvitie toimii puoluevaltuustossa kuudetta vuotta, joista neljä vuotta puheenjohtajana ja kaksi vuotta varapuheenjohtajana. Kokoomuksen puoluekokous valitsee puoluejohdon Turussa 8.-10.6.2018.

Vuodet Oulun kaupungin luottamusjohdossa sekä Kuntaliiton hallituksessa ovat antaneet näkemystä siitä, mistä koostuu hyvä kunta- ja kaupunkipolitiikka. Se voi toteutua vain kuntalaislähtöisesti, ei hallintokeskeisesti. ”Kyse on toimivista ja kannustavista yhteisöistä, ihmisten sujuvasta arjesta sekä kasvun ja kehityksen edistämisestä”, toteaa Talvitie.

Talvitiellä on taitoa ja tahtoa rakentaa oikeudenmukaista ja ihmisenkokoista tulevaisuutta. Hän nostaa suomalaisen osaamisen ja yrittäjyyden, kunta- ja kaupunkiyhteisöt sekä ympäristötekijät keinoiksi ratkoa asioita kestävämmin. ”Suomen hyvinvointi perustuu osaamiseen ja vientiin. Politiikkani perusta on  kuin kolmijalkainen tuoli, jossa tuolin jalat ovat taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset perusteet. Kun nämä kaikki kolme ovat kunnossa ja tasapainossa,  voimme tehdä kestäviä ratkaisuja, niin alueellisesti kuin kansainvälisesti”, tiivistää Talvitie.

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Tomi Kaismo on tyytyväinen Talvitie suostumuksesta asettua ehdokkaaksi. ”Katseet kääntyvät vahvemmin pohjoiseen ja arktisiin asioihin. On tärkeää, että puoluejohdossa on vastuunkantaja, joka tuntee pohjoisen erityisolosuhteet. Samalla yhteistyön sekä ratkaisujen hakeminen ja konsensuksen löytäminen ovat varapuheenjohtajan arkea. Puoluevaltuuston puheenjohtajana Mari-Leena on osoittanut hallitsevansa rakentavan yhteistyön ja olevansa aito joukkuepelaaja. Uskon, että hänen osaamiselleen on käyttöä puoluejohdossa myös uudessa roolissa.” Kaismo toteaa.

Talvitie koulutukseltaan ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Eduskunnassa hän toimii hallinto- ja lakivaliokunnassa ja kuuluu Suomen arktiseen parlamentaarikkovaltuuskuntaan. Talvitie on Partioparlamentaarikkojen puheenjohtajana. Hän on perustanut edustaja Silvia Modigin (vas) kanssa eduskunnan mimmifutisjoukkueen.

Lisätietoja: 

Tomi Kaismo
Puheenjohtaja
Gsm: 045 670 7600
Tomi.kaismo@otc.fi

Mari-Leena Talvitie
Gsm: 044 5273 288
mari-leena.talvitie@eduskunta.fi
www.mari-leena.net
facebook.com/marileena.talvitie

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *