Piirihallitus: Raahe tarvitsee käräjäoikeuden

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus pitää tärkeänä, että Raahen käräjäoikeus säilyy nykyisessä muodossaan itsenäisen käräjäoikeuden osana. Sekä kanslia että käräjäoikeuden istuntopaikka tarvitaan molemmat Raaheen.

Käräjäoikeus toimii nykyisessä muodossaan hyvin ja tehokkaasti. Asioiden käsittelyajat ovat valtakunnallisesti tarkasteltuna keskimääräistä lyhyempiä. Saatu asiakaspalaute käräjäoikeuden toiminnasta on ollut positiivista. Raahen käräjäoikeuden palveluiden heikentämisellä kansalaisten oikeusturva heikkenisi, kun heidän asiointimatkansa pitenisivät merkittävästi. Välimatkat ovat pitkiä. Raahesta Ouluun on 76 kilometriä ja Ylivieskaan noin 100 kilometriä.

Raahessa kanslia- ja istuntotilat sijaitsevat erillisessä oikeustalossa, joten ne on nimenomaisesti suunniteltu ja rakennettu tuomioistuinta varten.

Tuomiopiirin alueelle Pyhäjoelle noin 20 kilometrin etäisyydelle Raahesta ollaan rakentamassa ydinvoimalaitosta. Ydinvoimalaitoksen rakentamisen myötä saapuneiden asioiden määrät tulevat lähivuosina lisääntymään merkittävästi.

Raahe on Pohjois-Pohjanmaan toiseksi suurin, teollistunut ja kehittyvä kaupunki. Huomioon ottaen tulevan ydinvoimalaitoksen vaikutus, Raahen aluetta voidaan pitää entisestäänkin kasvavana väestökeskittymänä, minkä vuoksi kanslia- ja istuntopaikan säilyttämiselle on painavat syyt.

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *