Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus: SOTE:n valinnanvapaus turvattava laajasti

 

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen sääntömääräinen piirikokous pidettiin Oulussa Kirkkotorin koulutuskeskuksessa. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokous otti kantaa sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamiseen. Aiheesta kuultiin kokouksen yhteydessä kansanedustaja, eduskunnan varapuhemies Paula Risikon katsaus.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistaminen on eräs hallituskauden keskeisimmistä tavoitteista ja sen tulisi toteutuessaan luoda yhteensä 3mrd euron säästöt ja kulujen kasvua hidastavat rakenteelliset uudistukset. Samalla on mahdollista luoda tasavertaisuus palvelujen laadussa ja saatavuudessa kautta maan.

Eduskunnan varapuhemies Paula Risikko esitteli hankkeen etenemistä. Hänen mukaansa eräs keskeinen tavoite on saada monituottajuus ja valinnanvapaus ulottumaan koko hoitoketjun läpi. Risikon mukaan on tärkeää että myös kuntien asema määritellään tässä yhteydessä tarkoin ja myös niille taataan mahdollisuus olla mukana tarjoamassa erilaisia palveluita. Aito valinnanvapaus toteutuu vain runsaalla ja monipuolisella tuottajien joukolla.

Piirikokous nimesi myös ehdokkaat Kokoomuksen puoluevaltuustoon. Piirien esitysten pohjalta varsinaisiksi jäseniksi puoluekokouksessa valitaan Martti Turunen (Kuusamo), Pekka Simonen (Oulu) ja Pia-Riitta Korvenheimo (Oulu). Heidän varaedustajinaan toimivat Juha Hänninen, Leena Väänänen ja Tuomas Aarni. Samalla piirikokous antoi yksimielisen tukensa kansanedustaja Mari-Leena Talvitien jatkokauden hakemiselle puoluevaltuuston puheenjohtajana.

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *