Kokoomuspiirit valitsivat luottamushenkilöjohdon vuodelle 2016

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus ja Kokoomusnaiset valitsivat Kempeleen kunnantalolla lauantaina 21.11. pidetyissä piirikokouksissaan luottamushenkilöjohdon vuodelle 2016. Kokoomuksen piirin puheenjohtajana jatkaa yrittäjä Tomi Kaismo Oulusta. Alkava kausi on Kaismon kahdeksas. Varapuheenjohtajiksi valittiin Hanna Saari Kalajoelta sekä Janne Heikkinen Kempeleestä. Naisten piirin puheenjohtajana jatkaa luokanopettaja Pia-Riitta Korvenheimo Oulusta. Naisten piirin varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Lämsä Oulusta. Omassa puheenvuorossaan Tomi Kaismo painotti tulevien kuntavaalien merkitystä ja antoi kentälle kiitoksen erinomaisella voimalla alkaneesta ehdokashankinnasta koko vaalipiirin alueella. ”Kiinnostus kuntavaalien ehdokkuutta kohtaan on ollut ajankohtaan nähden poikkeuksellisen suurta. Tämä enteilee hyvää kuntavaaleja ajatellen” Kaismo toteaa.

Henkilövalintojen ja sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi kokouksissa kuultiin Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arven sekä kansanedustaja Mari-Leena Talvitien poliittiset tilannekatsaukset. Ajankohtaisista aiheista hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus puhutti kokouksessa runsaasti. Alustajien mukaan hallituksen sote-ratkaisu oli linjakas ja merkittävä ja se antaa aidot mahdollisuudet ratkaista käytännön tason ongelmat palveluiden saatavuuteen ja integraatioon liittyen niin perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kuin sosiaali- ja terveyspalveluiden välilläkin. Myös haasteet tunnustettiin. Kaikkia prosessiin liittyviä ratkaisuja ei vielä ole tehty, ja etenkin rahoitukseen liittyvät kokonaisuudet ovat vielä auki.

Piirikokous korosti omassa keskustelussaan myös liikkuvuuden ja logistiikan merkitystä elinvoimaisuuden alueellisessa turvaamisessa. Nelostien ja Oulun sataman lisäksi mm. 8-tien perusparannukset ja raskaan liikenteen edellytykset ovat merkittävä kohde koko maakunnan kannalta. Hanhikiven voimalahanke yhdistää koko rannikkoseutua ja Oulua yhä tiiviimmäksi ja yhtenäisemmäksi työssäkäyntialueeksi. Myös tästä näkökulmasta sujuvat liikenneyhteydet 8-tien osalta täytyy huomioida ratkaistaessa tulevia hankkeita.

 

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus 2016

Puheenjohtajisto:

 • Puheenjohtaja Tomi Kaismo, Oulu
 • Varapuheenjohtaja Janne Heikkinen, Kempele
 • Varapuheenjohtaja Hanna Saari, Kalajoki
 • Taloudenhoitaja Jorma Kivelä, Oulu

Hallituksen jäsenet:

 • Pirjo Bastman, Oulu
 • Jarmo Husso, Oulu
 • Jorma Kortesoja, Oulainen
 • Pauli Korpi-Tassi, Ylivieska
 • Mika Kukkonen, Oulu
 • Teija Larikka, Raahe
 • Pekka Simonen, Oulu
 • Martti Turunen, Kuusamo

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.