Pohjois-pohjanmaan Kokoomus: Hyvinvointialueiden tehtävä on hoitaa ihmisiä, ei luoda uusia jonoja.

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous pidettiin lauantaina 26.11.2022 Oulussa. Kokous valitsi piirin luottamushenkilöjohdon vuodelle 2023 sekä käsitteli muut sääntömääräiset asiat.

Piirikokous korostaa tulevien hyvinvointialueiden toiminnan aloittamiseen liittyvien haasteiden tunnistamista ja niihin reagoimista. Mielestämme uuden hyvinvointialueen tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että ihmiset saavat tarvitsemansa palvelut oikea-aikaisesti ja vaikuttavasti. Tärkeintä ei ole, kuka palvelut tuottaa, vaan kansalaisille tulee tarjota laaja valinnanvapaus ja palvelut tulee tuottaa mahdollisimman kustannustehokkaasti. Myös henkilöstölle tulee antaa riittävästi vapautta toimia vaikuttavasti ja kehittäen toimintaa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen tärkein tavoite on saada ihmiset nopeammin jonoista hoitoon. Siinä paras lopputulos saavutetaan hyvinvointialueen, yritysten ja järjestöjen saumattomalla yhteistyöllä eikä ole merkitystä sillä, mikä taho palvelut tuottaa. Kokoomukselle on tärkeintä, että palveluita saa aina, kun niitä tarvitsee.

Palveluntuottajien välinen terve kilpailu on keino parantaa laatua ja kustannustehokkuutta myös sosiaali- ja terveyspalveluissa. Siksi hyvinvointialueilla on edistettävä reilun kilpailun ja toimivien markkinoiden syntymistä. Hankintoja on toteutettava niin, että myös pienemmillä yrityksillä on mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin. Alueilla on samalla varmistettava, että käytössä on riittävä hankintaosaaminen.

Keskeistä on myös antaa ihmisille mahdollisuus vaikuttaa palveluihinsa. Kokoomukselle tärkeitä tavoitteita ovat esimerkiksi palveluiden saatavuuden parantaminen hyödyntämällä monituottajuutta, kuten palveluseteleitä sekä sote-keskusten etävastaanottoja kaikilla hyvinvointialueilla.

Myöskään veroja ei voi korottaa loputtomasti. Kokoomus ei halua, että hyvinvointialueiden huonosti hoidetun taloudenpidon takia suomalaisten verotusta kiristetään. Uusi vero kohtelisi ihmisiä epäoikeudenmukaisesti asuinpaikasta riippuen ja esimerkiksi pohjois-pohjanmaalla saisimme jatkossa pulittaa rutkasti enemmän kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudun asukkaat. Sanomme siis ei maakuntaverolle, joka johtaisi väistämättä ankarampaan työn verotukseen sekä monimutkaistaa entisestään verotusjärjestelmää.

Piirikokous valitsi puheenjohtajaksi kaudelle 2023 oululaisen yrittäjä Tomi Kaismon. Kausi on Kaismolle viidestoista.

”Järjestöpuolella ensi vuoden tärkein ponnistus on tulevan kevään eduskuntavaalit.  Kokoomuksen tavoitteena valtakunnallisesti on suurimman- ja sitä pääministeripuolueen asema. Oulun vaalipiirissä tavoittelemme kolmea paikkaa nykyisen kahden sijaan.” Kaismo toteaa.

Piirin varapuheenjohtajina jatkavat Mikko Korkeakoski Ylivieskasta sekä Pauliina Rovio Vaalasta. Taloudenhoitajan tehtävää hoitaa edelleen Jorma Kivelä Oulusta.

Piirihallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Tiina Gallén (Kempele), Tiina Heikkinen (Oulu), Mono Kuoppala (Oulu), Tuula Mustonen (Kuusamo), Sari Nurro (Raahe), Anna Poropudas (Oulu), Elisabet Shnoro (Oulu) ja Pekka Simonen (Oulu).

Hallituksen varajäseniksi valittiin Timo Karhu (Oulu), Meri Kurtelius-Kuure (Oulu), Hanna Saari (Kalajoki) ja Esa Ylisirniö (Raahe).

 

Lisätiedot:

Tomi Kaismo
Puheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus
045 670 7600
tomi.kaismo@otc.fi

 

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *