Kokoomuksen aluevaltuustoryhmän lausunto Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sote-järjestämissuunnitelman luonnoksesta

Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä antoi lausuntonsa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelma 2023-2025 -luonnoksesta. Ryhmä katsoo, että järjestämissuunnitelman valmistelu on edennyt kireästä aikataulusta huolimatta hyvin ja se toteuttaa aluevaltuuston keväällä hyväksymää hyvinvointialueen strategiaa. Kokoomuksen mielestä luonnoksen pohjalta voidaan edetä, kunhan siihen tehdään joitakin tarkennuksia.

 

Kokoomuksen ryhmä kiinnitti huomiota siihen, että järjestämissuunnitelman tulee sisältää monituottajuusohjelma, jossa otetaan kantaa mm. palveluseteleleiden laajaan hyödyntämiseen, henkilökohtaisen budjetoinnin pilotointiin, läpinäkyvään ja vertailtavaan kustannuslaskentaan, markkinavuoropuheluun, tasapuoliseen valvontaan sekä erityisesti pienten paikallisten ja alueellisten toimijoiden tasavertaisiin mahdollisuuksiin palvelujen tuottamisessa.

 

Lisäksi Kokoomus lausui Oulun yliopistollisen sairaalan asemasta ja resurssoinnista, Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan toimintaedellytyksistä sekä ulkomaisen työvoiman suunnitelmallisesta ja hallitusta käytöstä.

 

Kokoomuksen valtuustoryhmä edellytti myös riittävien vaikutusarvioiden tekemistä mm. hyvinvoinnin ja terveyden, henkilöstön, aluetalouden ja elinvoiman sekä yritysten ja järjestöjen näkökulmasta.

 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sote-järjestämissuunnitelman luonnos on kaikkien kansalaisten ja toimijoiden nähtävillä sekä kommentoitavana 30.9.2022 asti osoitteessa https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/ajankohtaista/vaikuta-hyvinvointialueen-palveluihin/

 

LIITE: Kokoomuksen aluevaltuustoryhmän lausunto sote-järjestämissuunnitelmasta

 

Lisätietoja:
Pekka Simonen
Valtuustoryhmän puheenjohtaja
pekka@pekkasimonen.fi
040 519 6071

Liitteet

  • Kokoomuksen aluevaltuustoryhmän lausunto sote-järjestämissuunnitelmaan

    Tiedostotyyppi: pdf
    Tiedostokoko: 98 kt

    Lataa

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *