Pauliina Rovio eduskuntavaaliehdokkaaksi

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitus on vahvistanut keväällä 2023 käytäviin eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi Pauliina Rovion Vaalasta. Rovio on koulutukseltaan ensihoitaja (YAMK) ja toimii projektipäällikkönä hankkeessa, jonka avulla luodaan Kai­nuun alueel­la ko­tiin an­net­ta­vien pal­ve­lu­jen yh­te­näi­nen toi­min­ta­ko­ko­nai­suus ja mal­lit ikäih­mi­sil­le

Luottamustehtävissä Rovio toimii muun muassa Vaalassa kunnanvaltuuston varapuheenjohtajana sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenenä.

Pauliina Rovion mukaan ”Jokainen edellinen kampanja sekä luottamustehtävät ovat antaneet työkaluja sekä kokemusta ja onkin mukava päästä tekemään jälleen eduskuntavaaleja. Kampanjatyölle antaa hyvää pohjaa myös vahva tuki niin kotoa kuin kannattajilta. Itse koen, että ehdokkuuteni lähtökohta tulevissa vaaleissa on erityisesti ne teemat, joiden kanssa olen itse päivittäin tekemisissä hyvinvoinnin ja terveyden alalla. Terveydenhoidon parissa töitä tekevänä toivon, että voin vaikuttaa asioihin osaltani niin, jatkossa myös valtakunnanpolitiikassa keskityttäisiin oikeisiin asioihin eikä heiteltäisi kevyesti lupauksia, joiden mukaan esimerkiksi hoitajapulan ratkaisu on muutaman tunnin homma. Jokainen on varmaan jo alkanut nähdä sen, millaista jälkeä tällaiset helpot heitot ihmisten arjessa lopulta tarkoittavat.”

Piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo on erittäin innoissaan Rovion ehdokkuudesta. ”Pauliina on todella hyvä lisä jo ennestään kovaan joukkueeseen. Aiempi vaalimenestys ja luottamustehtävissä saatu arvostus kertovat Pauliinan osaamisesta ja kyvystä tehdä fiksua politiikkaa sekä puhutella äänestäjiä ymmärrettävällä tavalla.”

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus on aiemmin nimennyt 15 eduskuntavaaliehdokasta. Kansanedustaja Janne Heikkinen (Oulu), yliopettaja Matti Heikkinen (Kajaani), erityisluokanopettaja Riikka Huotari (Sotkamo), majuri evp. Juha Hänninen (Oulu), OTM Hanne-Mari Juntunen (Oulu), lääkäri Paavo Koho (Oulu), vanhempi konstaapeli Mikko Korkeakoski (Ylivieska), yleislääketieteen erikoislääkäri Maarit Matinolli (Tyrnävä), YTM Sari Nurro (Raahe), insinööri (YAMK) Matti Peltola (Nivala), apteekkari Jyri Saastamoinen (Paltamo), yliopettaja Tanja Suomalainen (Oulu), yrittäjä Valtter Tahkola (Kempele), kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (Oulu) ja lääninrovasti Tuomo Törmänen (Kuusamo).

Kokoomuspiirin puheenjohtaja Tomi Kaismo on tyytyväinen nyt koossa olevasta listasta. ”Koossa on kova joukko, ja tällä porukalla kelpaa lähteä työskentelemään kohti eduskuntavaaleja. Kolmas paikka ei ole ollut kaukana ja tälläkin kertaa tavoittelemme sitä tosissamme.”

Oulun vaalipiiristä valitaan 2.4.2023 käytävissä eduskuntavaaleissa 18 kansanedustajaa. Ehdokaslistalle jää kaksi avointa paikkaa, jotka täytetään piirin syyskokouksessa.

 

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *