Pohjois-pohjanmaan Kokoomus: Hyvinvointialueiden tehtävä on hoitaa ihmisiä, ei luoda uusia jonoja

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous pidetiin sunnuntaina 28.11.2021 Oulussa. Kokous valitsi piirin luottamushenkilöjohdon vuodelle 2022 sekä käsitteli muut sääntömääräiset asiat.

Piirikokous korosti tulevien aluevaalien merkitystä. Demokratian näkökulmasta on tärkeää, että mahdollisimman moni käyttää äänioikeuttaan.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen tärkein tavoite on saada ihmiset nopeammin jonoista hoitoon.  Siinä paras lopputulos saavutetaan hyvinvointialueen, yritysten ja järjestöjen saumattomalla yhteistyöllä eikä ole merkitystä sillä, mikä taho palvelut tuottaa. Kokoomukselle on tärkeintä, että palveluita saa aina, kun niitä tarvitsee.

Palveluntuottajien välinen terve kilpailu on keino parantaa laatua ja kustannustehokkuutta myös sosiaali- ja terveyspalveluissa. Siksi hyvinvointialueilla on edistettävä reilun kilpailun ja toimivien markkinoiden syntymistä. Hankintoja on toteutettava niin, että myös pienemmillä yrityksillä on mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin. Alueilla on samalla varmistettava, että käytössä on riittävä hankintaosaaminen.

Kokoomuksen aluevaaliohjelman keskeisiä tavoitteita ovat esimerkiksi:

 • Parannetaan palveluiden saatavuutta ja sujuvoitetaan hoitoon pääsyä esimerkiksi ottamalla sote-keskusten etävastaanotot käyttöön kaikilla hyvinvointialueilla. Samalla on huomioitava ikäihmisten mahdollisuus käyttää palveluita sujuvasti.
 • Annetaan ihmisille mahdollisuus vaikuttaa palveluihinsa muun muassa palveluseteleiden käyttöä laajentamalla ja yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausta kehittämällä. Kokoomus ei hyväksy Kela-korvauksen alasajoa.
 • Huolehditaan riittävällä rahoituksella, koulutuksella ja henkilöstöresursseilla, että pelastus- ja ensihoitopalvelut ovat nopeasti ja yhdenmukaisesti saatavilla ympäri Suomen.
 • Panostetaan hyvään johtamiseen, toimintatapojen kehittämiseen ja palkkausjärjestelmän kannustavuuteen henkilöstön työhyvinvoinnin ja työssä viihtymisen parantamiseksi. Henkilöstöä on palkittava hyvistä suorituksista sekä itsensä että työympäristönsä kehittämisessä.

14. kautensa piirin puheenjohtaja aloittavan Tomi Kaismon mukaan veroja ei voi korottaa loputtomasti. Siksi päätöksentekoon tarvitaan päättäjiä, jotka kykenevät uudistamaan toimintatapoja, jotta rajallisella rahamäärällä saadaan aikaan enemmän ja parempaa. Kokoomus ei halua, että hyvinvointialueiden huonosti hoidetun taloudenpidon takia suomalaisten verotusta kiristetään. Kaismon mukaan uusi vero kohtelisi ihmisiä epäoikeudenmukaisesti asuinpaikasta riippuen ja esimerkiksi pohjois-pohjanmaalla saisimme jatkossa pulittaa rutkasti enemmän kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudun asukkaat. Sanomme siis ei maakuntaverolle, joka johtaisi väistämättä ankarampaan työn verotukseen sekä monimutkaistaa entisestään verotusjärjestelmää.

 

Henkilövalinnat vuodelle 2022

 • Puheenjohtaja: Tomi Kaismo (Oulu)
 • Varapuheenjohtaja: Pauliina Valkovirta (Vaala)
 • Varapuheenjohtaja: Mikko Korkeakoski (Ylivieska)
 • Taloudenhoitaja: Jorma Kivelä (Oulu)

 

Piirihallituksen jäsenet:

 • Erkkilä, Eveliina (Oulu)
 • Gallen, Tiina (Kempele)
 • Kuoppala, Mono (Oulu)
 • Mustonen, Tuula (Kuusamo)
 • Nurro, Sari (Raahe)
 • Poropudas, Anna (Oulu)
 • Simonen, Pekka (Oulu)
 • Stenfors, Sebastian (Oulu)

Piirihallituksen varajäsenet:

 • Axelsson, Jorma (Oulu)
 • Karhu, Timo (Oulu)
 • Leivo, Anu (Kempele)
 • Saari, Hanna (Kalajoki)

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.