valtuustoryhmä Kokoomus Oulu

Oulun Kokoomus: Linnanmaan uimahalli toteutettava suunnitellussa aikataulussa

Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä esitti tänään (14.10.) kaupunginvaltuuston talousarvioseminaarissa, että Linnanmaan uimahalli toteutettaisiin kaupunginjohtajan talousarvioesityksestä poiketen suunnitellussa aikataulussa vuosina 2021–2022. Kaupunginjohtaja Päivi Laajalan 8.10. julkaistussa talousarvioesityksessä uimahallin rakentaminen viivästyisi vähintään vuodella.

Oulun Kokoomus katsoo, ettei tärkeäksi todetun investoinnin viivyttäminen ole perusteltua. Investoinnin kokonaiskustannukset ja niiden vaikutus kaupungin velkaantumiseen eivät oleellisesti poikkea toteutettiin uimahalli vuotta aiemmin tai myöhemmin.

“Karkeana perussääntönä voisi pitää seuraavaa: mikäli investointi on järkevä, se kannattaa toteuttaa heti. Mikäli investointi ei ole järkevä, sitä ei kannata toteuttaa ollenkaan. Kaupungin talouden tasapainottamisen näkökulmasta olisi rakentavampaa pohtia, mitkä investoinnit ja käyttötalousmenot ylipäänsä ovat järkeviä. Investointeja siirtelemällä taloutta ei saada tasapainoon”, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Jarmo J. Husso.

Linnanmaan uimahallihanke sai harppauksen eteenpäin, kun kaupunginhallitus hyväksyi uimahallin hankeselvityksen elokuussa. Hankkeen kustannusarvio on noin 14,8 miljoonaa euroa, josta osa katettaisiin valtion avustuksella. Kaupunginhallitus asetti päätöksellään tavoitteeksi, että kustannukset toteutuisivat enintään 90-prosenttisesti.

“Kaupunginhallitus päätti uimahallin hankeselvityksestä elokuussa yksimielisesti. Oli iso yllätys, että kaupunginjohtaja Laajala jätti hankkeen hautomaan omassa talousarvioesityksessään”, sanoo Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Mikko Merihaara.

“Raksilan uimahalli suljetaan tulevien vuosien aikana peruskorjauksen vuoksi 1-2 vuoden ajaksi. Linnanmaan uimahallin valmistuminen ennen Raksilan uimahallin peruskorjausta on välttämätöntä”, lisää Merihaara.

Lisätiedot:

Jarmo J. Husso
Puheenjohtaja
Oulun Kokoomuksen valtuustoryhmä
jarmo.husso@ouka.fi
040 068 0291

Kategoriat: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *