Jarmo Husso: Nämäkin ovat talousvaalit

On aivan sama puhummeko ilmastonmuutoksesta, maahanmuutosta tai vanhusten hoivasta, kysymys on aina loppujen lopuksi rahasta.

Tiedän, ettei kukaan halua huolestua seuraavista tosiasioista, mutta tänä vuonna velkaa otetaan lisää lähes kaksi miljardia euroa ja elämme yli varojemme myös nousukaudella vaikka kokonaisveroasteemme (42,3%) on maailman ankarimpia. Mikään ei tunnu riittävän. Millään ei ole mitään väliä.

SDP:n Antti Rinteen miljardien vaalilupaukset ja talouden asiantuntijoiden täydellinen väheksyminen johtavat siihen mitä demarit eivät ujostele kertoa: veronkorotuksiin. Selkosuomeksi; demarit tunkevat kätensä syvälle lasteni ja lastenlasteni taskuihin. Hiipuva talous ja alijäämäiset budjetit ovat haastava yhdistelmä kelle tahansa, mutta SDP:n veronkorotus on viheliäinen keino.

Kokoomus puolestaan haluaa miljardin verohelpotukset palkansaajille – ja se uskaltaa kertoa, miten tämä rahoitetaan!Tämän sukupolven on itse huolehdittava omasta sosiaaliturvastaan eikä siirtää sitä tuleville sukupolville. Ellei nyt tehdä rakenteellisia ratkaisuja, edessä on tilanne, jossa vanhustenhoidon hoitajasuhteella ei ole mitään merkitystä – meillä ei ole edes varaa vanhustenhoitoon!

Myönnän, että teksti on kovaa ja usein minua arvostellaan siitä, että pidän talousasioita voimakkaasti esillä. Miksi? Ilman toimivaa taloutta ja sen tuomia verotuloja meillä ei ole mitään muutakaan hyvinvointi- ja sivistysvaltion peruskiviä. Nämäkin vaalit ovat siis talousvaalit, vaikka et sitä haluaisikaan.

Jarmo J Husso
Kansanedustajaehdokas (kok)

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.