Stubb: Talouden suunta kääntyy vain työllä

 

Valtiovarainministeri Alexander Stubb korosti Kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa, että hallitusohjelmassa sovitut työllisyyttä ja kasvua edistävät uudistukset on vietävä määrätietoisesti eteenpäin.

 

Hallitusohjelmassa on sovittu muun muassa kannustinloukkujen purkamisesta, elinkeinoelämää kuristavan sääntelyn purkamisesta, työn verotuksen keventämisestä, ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistamisesta ja paikallisen sopimisen lisäämisestä.

 

”Hyvinvointiyhteiskunnan palvelut kyetään turvaamaan ainoastaan työllä. Hallitusohjelmassa sovitut säästöt on tehtävä, jotta julkisen talouden menot ja tulot saadaan kohti tasapainoa ja luottamus taloudenpitoon vahvistuu. Leikkauslistojen kierre ei kuitenkaan lopu, ellei useampi suomalainen saa työtä”, Stubb sanoi.

 

Hallituksen tavoittelemalla yhteiskuntasopimuksella alennettaisiin yksikkötyökustannuksia viidellä prosentilla samalla kun työntekijöiden muutosturvaa vahvistettaisiin. Yhteiskuntasopimuksessa onnistuminen lisäisi työpaikkoja Suomessa merkittävästi ja olisi omiaan vahvistamaan suomalaisen työn kilpailukykyä maailmalla.

 

”Toivon, että neuvotteluratkaisu yhteiskuntasopimuksesta löytyy. Viimeisten päivien neuvottelulle on annettava työrauha. Toivomme, ettei hallitusohjelmassa sovittuihin vaihtoehtoisiin toimiin jouduta, vaan että työmarkkinaosapuolet kykenevät neuvottelemaan tasapainoisen kokonaisuuden erittäin tärkeiden tavoitteiden toteutumiseksi. Kyse on suomalaisten työpaikoista ja sitä kautta myös julkisen talouden tasapainosta ja velkakierteen katkaisemisesta”, Stubb sanoi.

 

Stubb korosti, että yhteiskuntasopimuksen sekä työllisyyttä että kasvua edistävien toimien onnistumisessa suurimpia voittajia ovat suomalaiset, jotka saavat työpaikan sekä yritykset, jotka saavat osaamista ja pystyvät kilpailemaan paremmin kansainvälisillä markkinoilla.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.