172

Pauliina Rovio

Projektipäällikkö, ensihoitaja (YAMK)

Kotipaikka: Vaala

Puhelinnumero: +358414573360

Olen 42-vuotias, kolmen lapsen äiti ja yrittäjän vaimo. Koulutukseltani olen ensihoitaja (yamk) ja työskentelen tällä hetkellä projektipäällikkönä Kainuun hyvinvointialueella. Asun Vaalassa, josta löytyy monipuolisia mahdollisuuksia luonnon keskellä liikkumiseen.

Minulle on tärkeää, että turvaamme päätöksillämme tulevaisuuden myös tuleville sukupolville sekä edistämme sitä, että kaikilla on mahdollisuus hyvään elämään. Meidän on saatava Suomen talous kuntoon ja talouskasvu käyntiin. Meidän tulee huolehtia yritysten toiminta- ja kasvuedellytyksistä sekä siitä, että Suomessa kannattaa uskaltaa yrittää. Hyvinvointia syntyy vain työstä ja yrittämisestä. Yrittäjyys kuuluu toimivaan yhteiskuntaan.

Terveydenhuollon ammattilaisena olen työvuosieni aikana nähnyt sen, kuinka oikean aikaiset ja laadukkaat sote-palvelut ovat tärkeitä ja merkityksellisiä niin yksilön kuin koko yhteiskuntamme näkökulmasta. Suomalaisten on päästävä jonoista hoitoon ja myös erilaisten ennaltaehkäisevien ja kuntouttavien toimien merkitys ja arvo tulee ymmärtää sekä taata niiden saatavuus jokaiselle suomalaiselle.

Mahdollisuuksia arjen aktiiviseen elämäntapaan tulee lisätä. Tällä edistämme sitä, että liikkumattomuus vähenee. Vähäisellä liikkumisella on suora yhteys erilaisten sairauksien ja riskitekijöiden lisääjänä. Terveyden ja hyvinvoinnin ongelmien ennaltaehkäisy on avainasemassa puhuttaessa inhimillisestä ja taloudellisesta säästöstä.

Lupaan tehdä ahkerasti töitä hyvinvoivan ja toimivan yhteiskunnan eteen.