173

Jyri Saastamoinen

Apteekkari

Kotipaikka: Paltamo

Olen apteekkari Vaalassa. Toimin jo politiikassa kuntatasosta valakunnantasolle saakka. Harrastuksiani on metsästys, kalastus, partio ja saksofoni. Äitini oli Kokoomuksen kansanedustajana, eli tässä ollaan vähän äidin jäljillä. Suomen pitää olla turvallinen ja hyvä paikka asua pohjoisinta sopukkaa myöten. Työn verotus ja tuet eivät saa olla työnteon esteinä. On elettävä varojen mukaan, sillä muuten syömme etukäteen lastenlapsiemme vaurauden. Minulle on tärkeää, ettei politiikka vieraannu ihmisistä. Minulle on tärkeää, että ihmisiä kuullaan ja että päätöksenteko perustuu tutkittuun tietoon.

Kokoomuksen muut ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

161

Janne Heikkinen

Kansanedustaja, YTM

Kotipaikka: Oulu

Olen yrittäjätaustainen yhteiskuntatieteiden maisteri, kansanedustaja ja neljännen kauden kaupunginvaltuutettu. Minulle tärkeitä asioita ovat luontoon, työntekoon ja yrittämiseen liittyvät asiat sekä pohjoisen elinkeinoista ja turvallisuudesta huolehtiminen. Huomisen vastuunkantajana olen huolestunut julkisen sektorin ennätysnopeasta velkaantumisesta, alati kiristyvästä sääntelyn ilmapiiristä sekä lapsiperheidemme jaksamisesta.

Lue lisää

162

Matti Heikkinen

Yliopettaja, YTL

Kotipaikka: Kajaani

Puhelinnumero: 044 948 2844

Minä olen Matti Heikkinen. Minä olen, koska me olemme.

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa, koska haluan entistä paremman tulevaisuuden. Haluan, että suomalaisilla on vapaus valita. Vapaus parempaan terveyteen, hyvinvointiin ja elämään.

Olen sote-alan asiantuntija, yliopettaja ja aluevaltuutettu. Olen järkivalinta tulevissa vaaleissa.

Löydät lisätietoa minusta http://www.mattiheikkinen.com ja sosiaalisesta mediasta: #heikkisenvaalikampanja

Muista äänestää paremman tulevaisuuden puolesta vaaleissa!

Lue lisää

163

Riikka Huotari

Erityisluokanopettaja, KM

Kotipaikka: Sotkamo

Minä olen äiti ja opettaja. Haluan olla vaikuttamassa ja päättämässä Suomen asioista, niin että lastemme tulevaisuus on turvallinen ja hyvinvoiva. Perheiden hyvinvointi on yhteiskunnan kulmakivi. Ennakoivaan työhön ja terveyteen panostaminen auttaa kaikkia ikäluokkia. Eriarvoisuutta tasoitetaan parhaiten laadukkaalla kasvatuksella ja opetuksella. Hyvinvoinnin ja turvallisuuden eteen on tehtävä oikeita ja pitkäkestoisia päätöksiä ja tekoja. Talous on käännettävä hallitusti oikealle raiteelle.

Lue lisää

164

Juha Hänninen

Majuri evp, TM

Kotipaikka: Oulu

Puhelinnumero: +358 400 340 359

Ehdolla kansanedustajaksi Turvallisen kotisi puolesta.

Olen eduskuntavaaliehdokkaana 2023 eduskuntavaaleissa, koska haluan, että eduskuntavaalien jälkeen Suomen suunta muuttuu. Tärkein yksittäinen muutos on taata suomalaisten ihmisten turvallinen arki. Tärkeää on myös kääntää talouspolitiikan kurssi. Emme voi jatkuvasti elää tulevien sukupolvien piikkiin, eikä kiristyvällä verotuksella ruokita kasvua, eikä ostovoimaa. Politiikassa pitää pyrkiä siihen, että jätämme maailman lapsillemme paremmassa kunnossa, kun olemme sen itse aikanaan saaneet. Tehdään Suomesta maa, jossa on turvallista asua, hoidetaan taloutta kestävästi ja annetaan jokaiselle mahdollisuus toteuttaa unelmiaan.

Koti, rakkaus ja isänmaa ovat arvomaailmaani. Olen neljän tyttären ylpeä isä ja kolmen pojan pappa. Olen teologian maisteri, majuri evp, turvallisuuspäällikkö evp. ja liikunnanohjaaja AMK Oulusta.

Vaalilupaukset

  1. Teen Suomesta turvallisemman maan asua kaikille.
  2. Teen Suomesta yrittäjäystävällisemmän maan, jossa työ teko kannattaa aina. Sosiaaliturvaa, perhevapaata ja verotusta on tarkasteltava, niin että ne kannustavat työn tekoon.
  3. Lapset, nuoret ovat fokuksessa, heidät pitää saada liikkumaan; unohtamatta vanhuksia, vammaisia ja sotiemme veteraaneja. Se miten hoidamme vanhukset ja vammaiset ovat sivistyksemme mitta ja siitä ei voi tinkiä.

Muista käyttää ääntäsi!

Juha Hänninen  – Ehdolla kansanedustajaksi Turvallisen kotisi puolesta.

Olen Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja,
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja,
Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen 1. varakansanedustaja ja kokoomuslainen poliitikko.

Lisää tietoa minusta:
http://www.juhahanninen.fi

Lue lisää

165

Hanne-Mari Juntunen

Oikeustieteen maisteri

Kotipaikka: Oulu

Olen Hanne-Mari Juntunen, oululainen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja juristi.

Olen ehdolla kevään vaaleissa, koska haluan tarjota suomalaisille enemmän vapautta päättää omista asioistaan. Palkasta täytyy jäädä enemmän käteen, verotuksen painopisteen tulee olla haittaverotuksessa ja valtion menot on kestämättömän velkaantumisen sijaan laitettava tärkeysjärjestykseen.

Tulevan eduskunnan tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että hyvinvointivaltiomme tulee kestämään seuraavatkin kriisit. Priorisointi on välttämätöntä, jotta kykenemme myös tulevaisuudessa huolehtimaan heikoimmista.

Päättäjiksi tarvitsemme nyt ihmisiä, jotka kykenevät tekemään rohkeita päätöksiä ja myös haastamaan vanhat ajatusmallit.

Uskon vilpittömästi siihen, että kun me annamme yksilöille mahdollisimman suuren vapauden toimia ja toteuttaa itseään sellaisina kuin he ovat ja hyväksytään heidät sellaisina, saadaan koko yhteiskunnan inhimillinen potentiaali käyttöön.

Lue lisää

166

Paavo Koho

Lääkäri

Kotipaikka: Oulu

Puhelinnumero: 0408427047

Olen 27-vuotias lääkäri ja Pohjois-Pohjanmaan aluehallituksen varapuheenjohtaja. Pääosin teen lääkärin töitä Kainuussa politiikan toimien ohella. Aluehallituksessa työskentely on erityisen mielekästä, koska pääsen vaikuttamaan merkittävästi sote-palveluiden tuottamiseen Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ehdolla eduskuntaan, jotta voisin tehdä entistä vaikuttavampaa työtä koko Suomen hyväksi.

Suomessa on mielenterveyskriisi. Ihmiset hakevat Kelalta tukea psykoterapiaan, ja vaikka saisivat hyväksytyn päätöksen, ei hoitoon pääse sillä psykoterapeutteja ei ole riittävästi saatavilla. Kriisin ratkaisemiseksi psykoterapeuttien koulutus tulee aloittaa esimerkiksi ammattikorkeakouluissa. Tarvitsemme merkittävästi lisää psykoterapeutteja.

Muista käyttää ääntäsi!

Lue lisää

167

Mikko Korkeakoski

Vanhempi konstaapeli

Kotipaikka: Ylivieska

Puhelinnumero: +358 40 779 0892

Työskentelen Oulun poliisilaitoksella, toimien Ylivieskan poliisiasemalla kentällä valvonta- ja hälytystehtävissä. Olen 34-vuotias ylivieskalainen, vaikuttaja, vanhempi konstaapeli sekä perheenisä. Minulle on tärkeää, että Suomi on meille tulevaisuudessakin turvallinen maa elää ja asua, siksi eduskuntaan tarvitaan päättäjiksi myös turvallisuuden asiantuntijoita. Olen ehdolla toista kertaa eduskuntavaaleissa ja motivoitunut tekemään töitä turvallisen tulevaisuuden puolesta! Minusta, luottamustehtävistäni ja ajatuksistani löydät lisää tietoa www.korkeakoskimikko.fi. #korkeakoski2023

Lue lisää

168

Juha Malinen

Valmentaja

Kotipaikka: Oulu

Puhelinnumero: 0500 553353

Olen ylpeä pohjoissuomalaisuudestani, vaikka työni on vienyt minua lähes 30 vuotta ympäri Suomea ja Eurooppaa. Tärkein tehtäväni valmentajana on huolehtia ympäristöni hyvinvoinnista, sillä silloin menestys on mahdollinen. Urheilussa oppimani lainalaisuudet toimivat myös elinvoimaisessa yhteiskunnassa.

Vahvaa koulutusjärjestelmäämme on uskallettava rohkeasti päivittää, sillä nuoret on saatava harrastamaan ja samalla estämme syrjäytymisen. Korkeatasoisten opiskelumahdollisuuksien ja yrittäjyyden tukeminen nostaa joukkuehenkeämme lisäten työpaikkoja. Meidän on myös ennakoitava ikääntyvien haasteita avustamalla heitä aktiiviseen elämään ja sosiaaliseen toimintaan.

Kaiken kaikkiaan sekä liikunta, että kulttuuri pitävät yhteiskuntamme vahvana, elinvoimaisena ja kestävänä. Urheilussa olen myös oppinut, että menestys vaatii ymmärrystä, yhteistyötä sekä intohimoa työntekoon. Turha kinastelu syö energiamme. Näitä haluan painottaa jatkossa myös politiikassa.

Lue lisää

169

Maarit Matinolli

LT, yleislääketieteen erikoislääkäri

Kotipaikka: Tyrnävä

Puhelinnumero: +358505244986

Olen 41-vuotias yleislääketieteen erikoislääkäri Tyrnävältä. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kolme peruskouluikäistä lasta.

Olen vielä kohtuullisen uusi kasvo politiikassa, mutta uskon vakaasti, että eduskunnassa on paikkansa myös tällaiselle nelikymppisenä politiikkaan mukaan lähteneelle. Tällä hetkellä toimin Tyrnävän kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajana ja Pohteen aluehallituksessa.

Minulle tärkeitä asioita ovat vastuullinen taloudenpito, elintarvike- ja energiahuollon huoltovarmuus, vaikuttavat ja kustannustehokkaasti tuotetut sote-palvelut, työnteon kannattavuus ja laadukas koulutus.

Ominaisuuksiani, joista uskon olevan etua kansanedustajan työssä ovat ihmisläheisyys, nopea kyky omaksua uusia asioita ja organisointikyky.

Lue lisää

170

Sari Nurro

YTM

Kotipaikka: Raahe

51-vuotias teinin äiti, kaupunginhallituksen ja maakuntahallituksen jäsen, entinen rauhanturvaaja.

Työskennellyt Suomen ja Ruotsin puolustusministeriöissä, YK:n päämajan aseriisuntaosastolla sekä Länsi-Afrikassa Liberiassa ja Norsunluurannikolla. Ehdolla eduskuntavaaleissa Suomen suunnan muuttamiseksi.

Vaaliteemani liittyvät tulevaisuuteen, turvallisuuteen ja talouteen. Tulevaisuus tarkoittaa rapautuneen koulutusjärjestelmän kuntoon laittoa; kansallinen  turvallisuus vahvistuu NATO-jäsenyydellä, huoltovarmuus länsimaisen  energiatoimijan saamisella Hanhikivenniemelle.

Terve talous kaiken perusta.

Lue lisää

171

Matti Peltola

Lehtori, insinööri (YAMK)

Kotipaikka: Nivala

Julkinen talous on saatava kestäväksi seuraavan kahden hallituskauden aikana. Talous kohenee kun yrittäminen ja työn tekeminen on kannustavaa. Sen myötä työllisyysaste nousee edelleen. Leikkauksiakin on tehtävä ja toivottavasti julkisen hallinnon kehittäminen riittää. Aitoja ja oikeita tulevaisuusinvestointeja ei saa unohtaa. Kun meillä on talous kunnossa, meillä on paremmat mahdollisuudet huolehtia myös vähäosaisista ja kehittää yhteiskunnan palveluja. Hyvä talous mahdollistaa turvallisuuden ja huoltovarmuuden kehittämisen. Suomi on suomalaisten koti, jossa kaikkien on tunnettava turvallisuutta.

Lue lisää

172

Pauliina Rovio

Projektipäällikkö, ensihoitaja (YAMK)

Kotipaikka: Vaala

Puhelinnumero: +358414573360

Olen 42-vuotias, kolmen lapsen äiti ja yrittäjän vaimo. Koulutukseltani olen ensihoitaja (yamk) ja työskentelen tällä hetkellä projektipäällikkönä Kainuun hyvinvointialueella. Asun Vaalassa, josta löytyy monipuolisia mahdollisuuksia luonnon keskellä liikkumiseen.

Minulle on tärkeää, että turvaamme päätöksillämme tulevaisuuden myös tuleville sukupolville sekä edistämme sitä, että kaikilla on mahdollisuus hyvään elämään. Meidän on saatava Suomen talous kuntoon ja talouskasvu käyntiin. Meidän tulee huolehtia yritysten toiminta- ja kasvuedellytyksistä sekä siitä, että Suomessa kannattaa uskaltaa yrittää. Hyvinvointia syntyy vain työstä ja yrittämisestä. Yrittäjyys kuuluu toimivaan yhteiskuntaan.

Terveydenhuollon ammattilaisena olen työvuosieni aikana nähnyt sen, kuinka oikean aikaiset ja laadukkaat sote-palvelut ovat tärkeitä ja merkityksellisiä niin yksilön kuin koko yhteiskuntamme näkökulmasta. Suomalaisten on päästävä jonoista hoitoon ja myös erilaisten ennaltaehkäisevien ja kuntouttavien toimien merkitys ja arvo tulee ymmärtää sekä taata niiden saatavuus jokaiselle suomalaiselle.

Mahdollisuuksia arjen aktiiviseen elämäntapaan tulee lisätä. Tällä edistämme sitä, että liikkumattomuus vähenee. Vähäisellä liikkumisella on suora yhteys erilaisten sairauksien ja riskitekijöiden lisääjänä. Terveyden ja hyvinvoinnin ongelmien ennaltaehkäisy on avainasemassa puhuttaessa inhimillisestä ja taloudellisesta säästöstä.

Lupaan tehdä ahkerasti töitä hyvinvoivan ja toimivan yhteiskunnan eteen.

Lue lisää

174

Tanja Suomalainen

Yliopettaja, FT

Kotipaikka: Oulu

Puhelinnumero: 040 512 2610

Lähdin mukaan politiikkaan mukaan, koska halusin päästä vaikuttamaan Oulun kaupungin liikunta- ja kulttuuripalveluihin. Halusin edistää, että julkiset liikuntapaikat ovat hyvässä kunnossa ja helposti kuntalaisten saatavilla.

Valitsin puolueeksi Kokoomuksen, koska sen arvot olivat lähellä omia arvojani. Erityisesti Kokoomuksen arvoista sivistys, mahdollisuuksien tasa-arvo, kansainvälisyys sekä kestävä kehitys ovat minulle tärkeitä. Haluan vahvistaa sivistystä ja osaamista, että Suomessa panostetaan laadukkaaseen koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen. Näiden avulla voimme varmistaa, että Suomi on houkutteleva maa myös kansainvälisille osaamiselle ja investoinneille. Haluan, että jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus toteuttaa itseään omien kykyjensä mukaan ja esimerkiksi opiskella niin pitkälle kuin oma osaaminen ja halu kantaa. Kestävä kehitys ja kierrätys on minulle tärkeää, ja haluankin edistää ilmapiiriä, jossa kestävä tapa toimia nähdään yhteiskunnan mahdollisuutena menestyä.

Tavoitteeni on, että Oulu on aktiivinen, iloinen ja pirteä kaupunki. Hyvinvointia voidaan lisätä laadukkailla ja helposti saavutettavilla terveydenhuolto-, hyvinvointi- ja kulttuuripalveluilla. Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat mielestäni kansanterveyden perusta, joihin yhteiskunnan tulee panostaa. Hyvinvointia edistää ja rahoittaa myös toimiva työmarkkina ja yritystoiminta. Panostamalla ja kannustamalla yrittäjyyteen, voidaan edistää kaupungin elinvoimaisuutta. Sillä menestyvillä yrityksillä on suuri merkitys alueen hyvinvoinnin rahoittamisen kannalta.

Kesällä touhuan puutarhahommissa kasvattelen erilaisia kasviksia ja kukkia. Yleensä homma lähtee vähän lapasesta ja satoa saadaan yli omien tarpeiden. Muutoin harrastan ulkoilua Tiitu-koiran kanssa ja nettijumppia 😀

Lue lisää

175

Valtter Tahkola

Yrittäjä

Kotipaikka: Kempele

Puhelinnumero: 040 417 5000

Suomen suunta on huolestuttava. Talous on ajettu todella heikkoon kuntoon ja samaan aikaan lähes kaikki tärkeimmät palvelut kaipaisivat kipeästi lisää rahaa. Talouskasvu on ollut olematonta edelliset 14 vuotta, eikä ilman reagointeja asia tule muuttumaan. Vanhentuva väestö nostaa kuluja entisestään ja Suomi meinaa ajautua taantumukselliseen kierteeseen. Sitä emme halua tapahtuvan!

Talous on saatava tasapainoon mahdollisimman nopeasti, kuitenkin niin että se samaan aikaan tukee talouskasvun käynnistymistä. Yhä useampi työkykyisistä on saatava töihin, investointiympäristöä on kehitettävä ja yrittäjyyden edellytyksiä on edelleen parannettava. Vain työn, yrittäjyyden ja investointien kautta Suomi saadaan takaisin oikealle kasvun uralle. Ajattelen, että Pohjoinen tarvitsee yrittäjälähtöisen elinvoiman puolustajan eduskuntaan. Siksi olen käytettävissä vaaleissa.

Ollaan yhteyksissä!
https://valttertahkola.fi
valtter@valttertahkola.fi

Lue lisää

176

Mari-Leena Talvitie

Kansanedustaja, ympäristötekniika diplomi-insinööri

Kotipaikka: Oulu

Olen Mari-Leena Talvitie, oululainen perheenäiti ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, partiotaustainen kokoomuksen kansanedustaja ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja. Olen ehdolla kevään eduskuntavaaleissa jatkokaudelle, koska huomisen hyvinvointi tarvitsee vastuunkantoa ja välittämistä. Eduskunnassa olen toiminut sisäisen turvallisuudesta vastaavan hallintovaliokunnan varapuheenjohtajana ja kokoomuksen vastaavana sisäisen turvallisuuden asioissa. Tärkein tehtävämme on huolehtia Suomen turvallisuudesta. Yrittäjäperheessä kasvaneena tiedän ja tunnen yrittäjän arjen. Haluan jatkaa työtä yrittämisen edellytyksien edistämiseksi, suomalaisten osaamistason nostamiseksi ja kestävän kasvun kiihdyttämiseksi pohjoisia vahvuuksiamme hyödyntäen – koko Suomen hyväksi. Ajattelen siten, ettei ympäristö ole lahjaa menneiltä sukupolvilta vaan myös lainaa tulevilta – siksi tarvitsemme vastuunkantoa ja järkeviä ympäristötoimia.

Lue lisää

177

Jonna Tamminen

Diplomi-insinööri, Oulun kaupungin museoiden ja tiedekeskuksen johtaja

Kotipaikka: Oulu

Innostuin eduskuntavaaleista, koska koen, ettei nykyinen hallituksen linja ole enää kestävällä pohjalla. Velkaantuminen pitää pysäyttää ja on aika tehdä myös vaikeita päätöksiä. En halua laittaa omia lapsiani maksamaan meidän velkoja eli muutoksen aika on juuri nyt. Pidän myös tärkeänä Oulun ja koko pohjoisen Suomen vetovoiman ja pitovoiman lisäämistä eli päätöksissä pitää huomioida meidän olosuhteet ja etäisyydet.

Kokoomuksen arvot – usko yksilöön, vastuuseen ja vapauteen – ovat minulle tärkeitä. Koen, että jokaisen tulee kantaa vastuuta omasta elämästään omien kykyjensä mukaisesti. Yhteiskunnan tulee tukea riittävän ajoissa apua tarvitsevia. Arvostan yrittelijästä asennetta. Omilla teoilla ja valinnoilla voimme vaikuttaa asioihin ja omaan arkeemme. Pidän tärkeänä ympäristöstä huolehtimista, koska ilmastonmuutos on jo arkeamme. Se vaikuttaa kaikkeen päätöksentekoomme, halusimme tai emme. Kokoomus painottaa turvallisuutta ja nyt se on ajankohtaisempaa kuin mikään muu. Turvallisuuden pitää näkyä myös arjessamme ja kaikkien pitää voida liikkua ja elää suomalaisissa kaupungeissa ilman pelkoa.

Hyvinvointi rakentuu työn, perheen ja vapaa-ajan tasapainosta. Meidän tulee pitää huolta heikommassa asemassa olevista ja painopistettä tulee hyvinvointisektorilla lisätä kevyissä ja matalankynnyksen palveluissa eli apua pitää olla saatavissa riittävän ajoissa. Etenkin mielenterveyden palveluiden saatavuutta kaikissa ikäryhmissä tulee parantaa. Liikunnan merkitystä hyvinvoinnin ylläpidossa ei tarvitse enää kenellekään selventää, mutta mielestäni kulttuurin hyvinvointivaikutuksista puhutaan edelleen liian vähän eli koen tärkeänä, että tulevaisuudessa Oulussa kulttuurin tarjonta laajenee entisestään ja se on nykyistä paremmin kaikkien saavutettavissa. Tuleva kulttuuripääkaupunkivuosi tuo meille hyvät mahdollisuudet lisätä kulttuuria jokaisen arkeen.

Vapaa-ajalla lataan akkujani liikunnan, dekkareiden ja luonnossa liikkumisen kautta. Korona-arki innosti meidänkin perheen mökin hankintaan ja voisin sanoa, että toinen kotini onkin nyt Kuusamossa. Kuusamon luonto on myös saanut kolme tyttöäni pois puhelinten äärestä, edes hetkeksi, eli patikointi on uusi yhteinen harrastuksemme. Ja parasta rentoutumista on paikasta riippumatta saunominen hyvässä seurassa ja itse tehty ruoka.

 

– Jonna

Lue lisää

178

Tuomo Törmänen

Kirkkoherra, TM

Kotipaikka: Kuusamo

Lue lisää