177

Jonna Tamminen

Diplomi-insinööri, Oulun kaupungin museoiden ja tiedekeskuksen johtaja

Kotipaikka: Oulu

Innostuin eduskuntavaaleista, koska koen, ettei nykyinen hallituksen linja ole enää kestävällä pohjalla. Velkaantuminen pitää pysäyttää ja on aika tehdä myös vaikeita päätöksiä. En halua laittaa omia lapsiani maksamaan meidän velkoja eli muutoksen aika on juuri nyt. Pidän myös tärkeänä Oulun ja koko pohjoisen Suomen vetovoiman ja pitovoiman lisäämistä eli päätöksissä pitää huomioida meidän olosuhteet ja etäisyydet.

Kokoomuksen arvot – usko yksilöön, vastuuseen ja vapauteen – ovat minulle tärkeitä. Koen, että jokaisen tulee kantaa vastuuta omasta elämästään omien kykyjensä mukaisesti. Yhteiskunnan tulee tukea riittävän ajoissa apua tarvitsevia. Arvostan yrittelijästä asennetta. Omilla teoilla ja valinnoilla voimme vaikuttaa asioihin ja omaan arkeemme. Pidän tärkeänä ympäristöstä huolehtimista, koska ilmastonmuutos on jo arkeamme. Se vaikuttaa kaikkeen päätöksentekoomme, halusimme tai emme. Kokoomus painottaa turvallisuutta ja nyt se on ajankohtaisempaa kuin mikään muu. Turvallisuuden pitää näkyä myös arjessamme ja kaikkien pitää voida liikkua ja elää suomalaisissa kaupungeissa ilman pelkoa.

Hyvinvointi rakentuu työn, perheen ja vapaa-ajan tasapainosta. Meidän tulee pitää huolta heikommassa asemassa olevista ja painopistettä tulee hyvinvointisektorilla lisätä kevyissä ja matalankynnyksen palveluissa eli apua pitää olla saatavissa riittävän ajoissa. Etenkin mielenterveyden palveluiden saatavuutta kaikissa ikäryhmissä tulee parantaa. Liikunnan merkitystä hyvinvoinnin ylläpidossa ei tarvitse enää kenellekään selventää, mutta mielestäni kulttuurin hyvinvointivaikutuksista puhutaan edelleen liian vähän eli koen tärkeänä, että tulevaisuudessa Oulussa kulttuurin tarjonta laajenee entisestään ja se on nykyistä paremmin kaikkien saavutettavissa. Tuleva kulttuuripääkaupunkivuosi tuo meille hyvät mahdollisuudet lisätä kulttuuria jokaisen arkeen.

Vapaa-ajalla lataan akkujani liikunnan, dekkareiden ja luonnossa liikkumisen kautta. Korona-arki innosti meidänkin perheen mökin hankintaan ja voisin sanoa, että toinen kotini onkin nyt Kuusamossa. Kuusamon luonto on myös saanut kolme tyttöäni pois puhelinten äärestä, edes hetkeksi, eli patikointi on uusi yhteinen harrastuksemme. Ja parasta rentoutumista on paikasta riippumatta saunominen hyvässä seurassa ja itse tehty ruoka.

 

– Jonna